VRHUNEC SEZONE ZANJO

FOTO: Prevčeva Mina bo unovčila svoj talent

Objavljeno 01. april 2017 13.33 | Posodobljeno 01. april 2017 13.35 | Piše: A. K.

Mina Lavtižar je uresničila svoje sanje.

Tako kot Mina zadnja leta stoji ob strani Petru, je tudi on sedaj ponosen na njen slaščičarski prvenec. Foto: Jože Suhadolnik

Gorenjka Mina Lavtižar je slovenski širši javnosti najbolj znana kot dekle smučarskega skakalca Petra Prevca, a poleg tega, da je njegova najbolj goreča in najzvestejša navijačica, je Mina dekle mnogih talentov. Med drugim je poslovna skrbnica blagovne znamke Peter Prevc, v prostem času pa najraje vrti kuhalnico in doma ustvarja pregrešno dobre sladice. Svoj izjemni talent se je odločila unovčiti, saj je, kot smo izvedeli, zadnja leta pridno zbirala recepte in zapiske ter spisala svojo prvo kuharsko knjigo. Njene torte, sadne, čokoladne, pravljične, mavrične, piškoti, sladki, slani, z oblivom ali brez, ter pecivo, pite, rulade, narastki ter takšni in drugačni kolači so končno zaživeli tudi na papirju, in čeprav Mina je knjigo ustvarjala skrivaj, brez velikega pompa.

Brez družine ji ne bi uspelo

Mina je ob tem povedala, da je so Minini cukri, kot je poimenovala knjigo slaščic, dolga leta nastajali v njeni glavi, nekatere pa je napisala posebej za to priložnost. »Veliko je preprostih, saj se mi zdi, da je ravno pomanjkanje časa tisto, kar nas pogosto odvrne od ustvarjanja v kuhinji. Nekaj receptov zahteva več časa, a si ga zagotovo splača vzeti,« ob izidu knjige pove Mine, ki ji je na pomoč priskočila prijateljica in fotografinja Neža Reisner. Brez nje ji ta podvig ne bi uspel, poudari Mina. Na Mino je ponosen tudi Peter, ki svoji izvoljenki kljub natrpanemu urniku stoji ob strani, poleg tega pa je prvi, ki ima čast preizkušati božanske sladice, ki nastajajo izpod njenih rok. In Mini največ pomeni prav podpora družine, zato se je ob tej priložnosti zahvalila očetu, mami, mlajšemu bratu Aljažu in ljubljenemu Petru.

image

Deli s prijatelji