NESTRINJANJE

FOTO: Pred Levom kup policistov in varnostnikov, čakajo pa Dragonse

Objavljeno 11. december 2014 15.38 | Posodobljeno 11. december 2014 15.51 | Piše: T. L.

Izet Rastoder je ostal na čelu NK Union Olimpija, navijači s tem niso zadovoljni.

LJUBLJANA – Naključnemu mimoidočemu se zdi, da se v ljubljanskem hotelu Lev danes dogajajo precej nevarne stvari. Pred hotelom in v okoliških ulicah je namreč mogoče opaziti precej policistov in varnostnikov, ki so tudi ob vhodu v sam hotel. Po naših podatkih pa je v samem hotelu še več.

In kaj se dogaja v hotelu? Občni zbor nogometnega kluba Olimpija, kjer so pred kratkim izvolili novega oziroma starega predsednika kluba. To je postal oziroma ostal Izet Rastoder, varnostniki pa so v bližini hotela, ker se bojijo prihoda pripadnikov navijaške skupine Green Dragons, ki niso naklonjeni ne Rastoderju in ne spremembam, ki jih želi vpeljati v klubu. Dragonsi so napovedovali, da bodo svoje nestrinjanje z načrtovano privatizacijo kluba izrazili na ulici pred hotelom. 

Pred skupščino pa so na spletni stani zapisali: »Dragonsi že dalj časa zahtevamo, da Olimpija postane zdrav in odprt klub. Od vodstva kluba smo zahtevali informacije, ki bi lahko pomagale pri razjasnitvi stanja v NK Olimpiji, a jih nismo prejeli. Uprava zagotavlja, da bo odgovore prikazala na skupščini. Dragonsi smo želeli, da so ti odgovori širši, zainteresirani javnosti, znani vnaprej. Izvršni odbor, ki mu je mandat potekel 27. 5. 2014, je novembra nezakonito dvignil članarino na 350 EUR in tudi tako onemogočil kakršno koli nasprotovanje politiki kluba in spremembi celotnega statuta. Novi statut so pisali v Odvetniški pisarni Čeferin, v kolikor pa bo sprejet, bo članstvu in občnemu zboru (skupščini) zmanjšal možnost odločanja, predsednik kluba pa bo dobil neomejena pooblastila. Med drugim tudi to, da imenuje in razrešuje člane edinega nadzornega odbora, ki naj bi preverjal poslovanje društva. Skupina Green Dragons takim spremembam in prikriti privatizaciji kluba nasprotuje. Menimo, da bi se klub v svoje dobro moral odpirati za navijače in javnost, in bo novi statut, v kolikor bo sprejet na skupščini, vsaj delno zavrnjen na upravni enoti, ki odloča o veljavnosti statuta. Skupščina je odprta za javnost, udeležba vseh, ki imajo Olimpijo v srcu, pa je nujna.«

Po naših informacijah pa navijačev pred hotelom danes ni. Rastoder pa bo tako bo še naslednja štiri leta vodil prvoligaša Olimpijo. Rastoder je dobil 139 glasov za, eden je bil proti, dva delegata pa sta se vzdržala, poroča STA.

»V čast mi je, da bom še naprej predsedoval tako uglednemu klubu, kot je Olimpija. Menim, da smo v vseh teh letih, odkar sem se aktivno vključil v delovanje kluba, naredili vse, da Olimpija nemoteno deluje. V prihodnje si želimo uspehe tako na domačih kot na mednarodnih zelenicah,« je po izvolitvi povedal Rastoder. V disciplinsko komisijo so delegati izbrali Milenka Aćimovića, Dejana Kopasića in Klemena Janežiča ter Andreja Kračmana kot rezervnega člana. Na skupščini Športnega društva NK Olimpija so izglasovali tudi spremembo statuta. Po novem bo predsednik društva imenoval tako izvršni kot tudi nadzorni odbor. Pri tem je bilo kar nekaj očitkov, češ da bo imel predsednik kluba prevelika pooblastila.

Med drugim je krovno društvo ŠD NK Olimpija zabeležilo 217.383 evrov presežka prihodkov nad odhodki, a skupno je negativni kapital društva znašal 1,7 milijona evrov, predvsem v družbi Nogometno društvo, d. o. o., kar je v bistvu članska ekipa Olimpije. Skupščino je sicer obiskal tudi ljubljanski župan Zoran Janković

Deli s prijatelji