DVORANSKI NOGOMET

FOTO: Porazili so nas še Portugalci

Objavljeno 05. februar 2016 00.08 | Posodobljeno 05. februar 2016 00.08 | Piše: STA, T. B.

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu že potuje domov.

Foto: Drago Perko

BEOGRAD – Naša reprezentanca je po torkovem porazu s Srbijo tokrat morala priznati premoč še portugalski izbrani vrsti, ki je zmagala s 6 : 2, kar že pomeni slovo Slovenije od evropskega prvenstva.

Začetek tekme je bil za slovensko izbrano vrsto obetaven, saj je že v tretji minuti z golom Kristjana Čujeca povedla z 1 : 0, v zadnji minuti prvega polčasa pa je izid izenačil Gašper Vrhovec.

V nadaljevanju so se Portugalci, predvsem pa Ricardinho, ki je dosegel tri zadetke, poigrali z našimi fanti. Tekmo je spremljalo dobrih 2000 gledalcev. Med njimi tudi številni navijači iz Slovenije. Igor Osredkar je sicer odigral svojo 124. reprezentančno tekmo, s čimer se je na prvem mestu po številu nastopov izenačil z Benjaminom Melinkom. Predčasno pa je moral pod prho Gašper Vrhovec, ki je dobil rdeči karton, zato ne bo mogel igrati na prvi tekmi evropskega prvenstva, ki ga leta 2018 gosti prav Slovenija.

»Tekma je bila podobna kot proti Srbiji, čeprav smo imeli več strelov na gol in več možnosti, da bi na njej kaj naredili. Spet pa se je ponovila zgodba, ki nam je dobro znana – imamo premalo enakovrednih igralcev, da bi zdržali tempo vso tekmo, in vprašanje je, kdaj jih bomo imeli,« je ob slovesu z evropskega prvenstva dejal selektor slovenske reprezentance Andrej Dobovičnik.

Iz te skupine sta si napredovanje že zagotovili Portugalska in Srbija, ki bosta v soboto odločali o prvem mestu.

 

Deli s prijatelji