SLAVNOSTNO ODPRTJE

FOTO: Pokukajte v prostore nogometnega centra na Brdu

Objavljeno 06. maj 2016 11.44 | Posodobljeno 06. maj 2016 11.44 | Piše: A. K.

Nacionalni nogometni park so začeli graditi novembra 2014, odprli ga bodo danes.

Center, ki je zrasel na nekdanjem hipodromu, zajema tri nogometna igrišča z naravno travo.

Čeprav deluje že od lanskega novembra, bo nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju uradno odprtje dočakal danes zvečer. Ob slovenskih in mednarodnih nogometnih veljakih se ga bosta udeležila tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino in slovenski predsednik vlade Miro Cerar.

Nacionalni nogometni park so začeli graditi novembra 2014. Vrednost projekta je znašala 8,5 milijona evrov, 90 odstotkov sredstev pa je Nogometna zveza Slovenije (NZS) dobila od Evropske nogometne zveze (Uefa) in Fife, pet pa od Fundacije za šport.

Center, ki je zrasel na nekdanjem hipodromu in obsega tri nogometna igrišča z naravno travo, večnamenski vadbeni športni objekt in upravno stavbo NZS, ne bo namenjen samo nacionalnim reprezentancam, temveč bo svoje storitve nudil tudi drugim športnim ekipam in športnikom.

V centru so med drugim športni velnes, fitnes, pet slačilnic, zdravniška ordinacija, masažne sobe, soba za nadzor dopinga in še nekaj drugih prostorov. V upravni stavbi, ki meri tisoč kvadratnih metrov, ima NZS pripravljen prostor za multimedijsko produkcijo.

Deli s prijatelji