ROKOMETAŠI

FOTO: Mokra telesa za poglede Celjank

Objavljeno 05. avgust 2017 09.31 | Posodobljeno 05. avgust 2017 09.35 | Piše: S. E. N.

Kdo je v Celju najbolj popularen Izolan? Francoz v knežjem mestu

Igor Anić je poročen z modno blogerko Anjo. Foto: Osebni arhiv

Nogomet? Ne v Celju, v knežjem mestu ob Savinji je najpomembnejša postranska stvar v življenju že leta rokomet. Glede na uspehe lokalnega kluba Celje Pivovarna Laško jih lahko razumemo. Ko so krenili v popolno prenovo zgodbe, so se tega lotili tako, kot velevajo evropski standardi, a zdaj je poletje in zapeljiva telesa celjskih rokometašev se ne potijo od športnega garanja, ampak od užitkov. Vse ne ostane skrito očem, izbrskali smo nekaj fotografij, ob katerih bo vsaj malo vroče tudi oboževalkam postavnih fantov. Postavni Celjani so se v preteklosti že preizkusili v vlogi manekenov, denimo na osrednji modni reviji v mestu ob Savinji ali kot zaščitni znak nekaterih blagovnih znamk.

Fantje iz knežjega mesta imajo tudi zanimive življenjske zgodbe. Celjski dres je oblekel Igor Anić, nekdanji evropski in svetovni prvak s Francijo, ki je želel v Slovenijo, družina je želela bliže domu žene Anje, znane modne blogerke. A Anić še zdaleč ni le rokometaš. Je izjemen videobloger, ljubiteljski fotograf, njegovi rokometni prijatelji znajo povedati tudi kaj o karikaturah, ki nastajajo pod njegovim peresom. Česa takšnega ne premore Borut Mačkovšek, med Celjani brez dvoma eden najbolj priljubljenih Izolanov. Tisti, zaradi katerega so po svetovnem prvenstvu v Franciji februarja na ulicah obmorskega mesta gorele bakle. Ljubljenec navijaške skupine Ribari, ki izjemnega uspeha ni spregledala, in seveda tudi celjskih Florijanov. Z ženo Lano in hčerko Kiaro se je letos odpravil na počitnice na Mavricij. 

»Jaka je malce drugačen, a kul in vedno vroč.
 

Na instagramu je med mladci, ki so rasli v celjski rokometni šoli, zanesljivo najbolj priljubljen 21-letni Jaka Malus. Pred dvema letoma najboljši strelec slovenskega državnega prvenstva je pač kul tip, malce drugačen in v prvi vrsti vedno vroč. Z izbiro očal, superg ali pa samo majice. Tisti, čigar srce je oddano, a to še ne pomeni, da ne privlači pogledov številnih Celjank!

Podobnih fantov je v ekipi še več, v prvi vrsti slovenska reprezentanta Urban Lesjak in Tilen Kodrin ali pa novinec Jan Jurečič. Seveda pa niso zgolj postave, ki vlečejo navijače v celjski Zlatorog, ki ga je lani obiskalo krepko več kot 40.000 gledalcev. Letos v klubu ciljajo na več. Fantje, ki jih še naprej podpira največji proizvajalec piva v Sloveniji, Pivovarna Laško Union, se bodo počasi ogreli pod vodstvom Branka Tamšeta, trenerja, ki v Sloveniji ne odda tako rekoč nobene lovorike. Enako načrtuje tudi letos, ko naj bi v slovenski hram rokometa prišli velikani, denimo Paris Saint-Germain, Veszprem, Kiel, Kielce, Flensburg, Vardar in Meškov Brest. 

Deli s prijatelji