VESELA SOBOTA

FOTO: Lionel Messi se je poročil, fotoalbum je bogat

Objavljeno 01. julij 2017 14.37 | Posodobljeno 01. julij 2017 14.37 | Piše: STA, K. K.

Poroka zvezdnika Barcelone, ki so jo v Argentini označili za poroko stoletja, je v pristaniško mesto na severu privabila številne nogometaše in druge zvezdnike.

ROSARIO – Najboljši nogometaš sveta Lionel Messi se je v rojstnem Rosariu poročil z ljubeznijo iz otroštva, Antonelo Roccuzzo. Poroka zvezdnika Barcelone, ki so jo v Argentini označili za poroko stoletja, je v pristaniško mesto na severu privabila številne nogometaše in druge zvezdnike. Tržna vrednost gostov je bila več kot 2,5 milijarde, ocenjujejo mediji.

Nista se skrivala

Tridesetletni petkratni dobitnik zlate žoge za najboljšega na svetu in 29-letna Antonela Roccuzzo, ki imata tudi dva otroka, štiriletnega Thiaga in še ne dveletnega Matea, sta dahnila da ob civilnem obredu v družbi družine in prijateljev. Po zasebnem obredu sta se novopečena zakonca Messi sproščeno sprehodila po rdeči preprogi pred nekaj sto novinarji in radovedneži v hotelu ter casinoju v Rosariu.

Nevesta je nosila oprijeto belo poročno obleko v slogu morske deklice katalonske modne oblikovalke Rose Clara, ki je na »najpomembnejši dan« oblekla tudi zvezdnici, kot sta Eva Longoria in Sofia Vergara, ter špansko kraljico Letitio.

Le 260 gostov

Na poroko je bilo povabljenih 260 gostov, med njimi je bila tudi kolumbijska popdiva Shakira v družbi Messijevega soigralca pri Barceloni, Gerarda Piqueja. Messi je na poroko povabil celotno ekipo Barce, vključno z zvezdnikoma Neymarjem in Luisom Sanchezom, ter številne druge nogometne prijatelje, kot so Xavi, Carles Puyol, Cesc Fabregas, Sergio Aguero ... Največji argentinski časnik Clarin ocenjuje, da je tržna vrednost nogometašev na poroki presegla 2,5 milijarde dolarjev.

Za varnost je v hotelskem kompleksu, ki je le lučaj od zloglasne četrti v Rosariu, znane po drogah in kriminalu, skrbelo prek 450 policistov oziroma zasebnih varnostnikov.

S potovanjem ne bo nič

Zakonca Messi sta se odpovedala poročnim darilom in namesto tega povabljence pozvala, naj prispevajo za humanitarno organizacijo Techo (Streha, dodaja tiskovna agencija STA), ki brezdomcem v Rosariu nudi streho nad glavo.

Messi sicer z družino živi v Barceloni, kjer s predstavami na igriščih navdušuje ljubitelje nogometa po vsem svetu, a se redno vrača v Rosario, kjer sta se z Antonelo spoznala še kot otroka.

Deli s prijatelji