NA POKLJUKI

FOTO: Letos dobrodelnih več kot 2000 oviratloncev

Objavljeno 04. julij 2015 22.56 | Posodobljeno 04. julij 2015 22.57 | Piše: Mo. S.

Letos so v pokljuške gozdove vabile tudi prijetne temperature.

POKLJUKA – Današnjega oviratlona se je udeležilo več kot dva tisoč udeležencev. Podali so se na osebni izziv, pri katerem pa so pomagali tudi drug drugemu.

Pokljuški gozdovi so namreč že četrto poletje zapored postali drug dom oviratlonk in oviratloncev. Letos je udeležence poleg ovir navduševalo tudi vreme, saj je bilo v objemu gozdov zgolj 24 stopinj Celzija. Več kot tretjina ovir, med katerimi so navdušenje poželi zlasti kravji bal, debelo črevo, kurja lestev in prijateljski vzpon, je namreč doživela premierno izvedbo. Seveda niso manjkale niti tradicionalne, kot so blatna kopel, vodna osvežitev, elektro žur in tobogan Spolzki Janez.

Z oviratlonom privrejo na dan sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje, so sporočili prireditelji.

Zbirali za otroke

Športno društvo Oviratlon je tudi letos en evro od vsake prijavnine podarilo otrokom, ki so na rehabilitaciji v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS Soča. Ustanova bo zbrana sredstva v višini 2018 evrov namenila za nakup pripomočkov za delovno terapijo in senzomotorično integracijo.

Deli s prijatelji