SPREJEM

FOTO: Kralj Juan Carlos prejel dres, predsednik Napolitano pa medaljo

Objavljeno 03. julij 2012 11.47 | Posodobljeno 03. julij 2012 11.49 | Piše: STA, R. T.

V Španiji in Italiji so po nastopu na Euru slavnostno sprejeli svoji nogometni reprezentanci.

MADRID, RIM – Udeleženci nedeljskega finala na evropskem nogometnem prvenstvu so se udeležili številnih sprejemov. Zmagovalce je v Madridu pričakala nepregledna množica ljudi, ki je z navdušenjem pozdravila »tricampeone«, z dvignjeno glavo pa so se v Rimu predstavili tudi Italijani.

Španski kralj s št. 1 na dresu

Španci so po vrnitvi iz Kijeva najprej odšli na sprejem h kralju Juanu Carlosu. »Dokazali ste, da ste enotna ekipa in odlični ljudje. Hvala vam za vse. Španija je ponosna na vas,« je med drugim povedal kralj, ki še vedno vidno šepa po dveh operacijah kolka, ki sta bili potrebni, potem ko se je aprila poškodoval na safariju v Afriki.

Sprejema so se udeležili tudi princ Felipe, njegova žena Letizia ter hčerki Leonora in Sofia. Španske kraljice ni bilo, saj je na potovanju v tujini, španski kralj pa je od reprezentantov dobil v dar dres reprezentance s številko ena na hrbtu.

Ekipa iz pravljice

Sprejemu na vrtovih kraljeve palače je sledila parada v dvonadstropnem avtobusu po središču Madrida. »Smo ekipa iz pravljice«, »To je za vas« ali »Ponosni smo, da v teh težkih časih vidimo toliko srečnih ljudi na enem mestu« so bile najbolj pogoste fraze in vzkliki igralcev, ki so Špance v zadnjih letih že kar navadili na velika slavja.

Mikrofon in predstavitev igralcev na odru je vodil rezervni vratar Pepe Reina, največje ovacije pa je požel kapetan in ljubljenec madridskega občinstva Iker Casillas.

Napolitano ne bo prepričeval Prandellija

Kljub porazu so veličastno sprejeli tudi italijanske nogometaše. Besede predsednika Italije Giorgia Napolitana – »pripravili ste nam enkratno darilo« – povedo, da italijanska javnost pred EP ni gojila visokih pričakovanj, zato je bila po koncu zadovoljna tudi z drugim mestom.

»Vesel sem, da je trener Prandelli dejal, da želi nadaljevati delo na klopi. Mislil sem, da ga bom moral jaz prepričati,« je dejal Napolitano, ki je od reprezentantov dobil srebrno medaljo.

Deli s prijatelji