USODNI DA

FOTO: Francoz brani sredi Škofje Loke

Objavljeno 18. junij 2016 14.24 | Posodobljeno 18. junij 2016 14.24 | Piše: B. F.

Rokometni reprezentant Jure Dolenec bo dahnil usodni da, fantovščina je v teku.

ŠKOFJA LOKA – Škofjeloški bombarder Jure Dolenec, ki se je pred dnevi s kolegi v reprezentančnem dresu uvrstil na svetovno prvenstvo, je nekaj dni pred tem, da bo svoji srčni izbranki Saši Rakar dahnil usodni da. Toda njegovi nekdanji moštveni kolegi iz kluba Termo Škofja Loka ter reprezentanti so mu pripravili prav posebno fantovščino.

Resna preizkušnja

Namesto klasičnega držanja za steklenico in petja pesmi o izgubi moške svobode se je Jure moral pripravit na fantovščino, in to že en dan prej. Sam je namreč moral pripraviti francosko solato, nabaviti francoski sir in speči francoske rogljičke, galskega petelina v kletki pa so prinesli njegovi kolegi. Toda eden naših rokometnih junakov se je sredi avtobusne postaje v Škofji Loki znašel še v dokaj neznačilni vlogi! Preoblečen v potujočega francoskega prodajalca česna (gotovo jih je kot igralec francoskega prvoligaša Montpellier nekaj zagotovo že srečal) se je moral postaviti med čisto prave vratnice in zdaj opravlja nalogo rokometnega golmana.

Prijatelji mu stojijo ob strani

Mimoidoči mu streljajo 7-metrovke, Jure se trudi braniti, pri čemer se vsakdo, ki se preizkusi v tem elementu rokometne igre, za spomin lahko slika z njim v francoski preobleki, okoli 30 prijateljev pa ga pri tem spodbuja. Kot je dejal Matej Galof, eden njegovih nekdanjih klubskih kolegov iz Škofje Loke, se bodo Jure, deseterica reprezentantov in drugi prijatelji z izvajanjem penalov, pokušino francoskega sira in deljenjem rogljičkov zadrževali na avtobusni postaji vsaj do 16. ure.

Deli s prijatelji