DRUŽINA

FOTO: Boštjan Kline pokazal ženo. Da je noseča, sta ugotovila šele v četrtem mesecu

Objavljeno 06. marec 2017 07.56 | Posodobljeno 06. marec 2017 07.57 | Piše: Mo. S.

Priznal je, da ga je sin spremenil, zresnil.

Mariborski smučar Boštjan Kline, ki je pred kratkim okusil čare prve zmage v svetovnem pokalu, ima doma ženo Nežo in sinka Jako. Medtem ko Boštjan potuje po svetu, njegova najdražja zanj stiskata pesti doma, tokrat pa sta prišla v Kranjsko Goro, kjer je nastopil kot predtekmovalec na veleslalomu.

Kline je pred kratkim v intervjuju za Delo sicer povedal, da je pri 25 letih odgovoren oče, ne več brezbrižen mladenič. »Zavedam se vseh stvari, ki jih ljudje potrebujemo in so pomembne za življenje. To zagotovo ni posel za 2000 evrov, ampak so to moj otrok, žena, ljubezen ... Zdaj natančno vem, kaj pomenita sreča in zdravje. Smučanje po vsem, kar sem doživel ob poškodbi, in rojstvu sina jemljem kot privilegij, to je nekaj, kar me je vrnilo v stanje, ko lahko sebe doživljam v prvinski obliki,« je povedal. Rojstvo sina ga je umirilo, sklenil je, da mora nanj prenesti najboljše stvari iz sebe. »Ko se je rodil, sem razmišljal, da bi končal kariero, da bi za preživetje bilo najboljše, če bi šel živet v Ameriko. Nekajkrat sem podvomil, ali bom še smučal. To je bil trenutek šibkosti, ko si na razpotju – ali se predaš, greš po najlažji poti in dvigneš roke od vsega, kar si počel, ali pa vztrajaš pri težji poti, se boriš in narediš vse tisto, za kar si nadarjen,« je še povedal Kline, ki je zdaj dokazal, da ne trenira zaman.

Zanimiva pa je tudi zgodba o tem, kako je izvedel, da bo postal očka. Šele ko je sam opazil, da ima njegova boljša polovica trebušček, sta spoznala, da bosta prav kmalu očka in mamica – bila je namreč že v četrtem mesecu nosečnosti.

Deli s prijatelji