SKOZI ČAS

FOTO: Bi prepoznali znanega slovenskega športnika?

Objavljeno 18. oktober 2017 18.26 | Posodobljeno 18. oktober 2017 18.27 | Piše: Drago Perko, foto: osebni arhiv, Jure Eržen

Ponosen je na svojo družino in dosežke na parketu, zaradi katerih je bil leta 2007 sprejet v Fibino košarkarsko hišo slavnih košarkarjev.

Leta 1961 je na tekmi proti Sovjetski zvezi dobil močan udarec v glavo. Še nekaj let po tistem je imel težave z zobmi, z igralcem Armenakom, ki ga je udaril, sta postala prijatelja.

Legendarni košarkarski as Ivo Daneu je pred dnevi praznoval 80. rojstni dan. Mariborčan je v teh letih doživel marsikaj. Svojo življenjsko pot je začel v Mariboru, otroštvo sta zaznamovali očetova prerana smrt in izjemna vloga matere. Ivo se je hitro zapisal športu, najboljša košarkarska leta pa je dal ljubljanski Olimpiji. Na Štajersko še vedno rad zahaja. Ponosen je na svojo družino in dosežke na parketu, zaradi katerih je bil leta 2007 sprejet v Fibino košarkarsko hišo slavnih košarkarjev. V pestri karieri ga ni ustavil niti slab vid.

image

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Deli s prijatelji