EVFORIJA

FOTO: Beckham povzročil kitajski stampedo

Objavljeno 20. junij 2013 15.44 | Posodobljeno 20. junij 2013 16.07 | Piše: R. T.

Novopečeni nogometni upokojenec David Beckham je spravil v delirij kitajske oboževalce.

ŠANGHAJ – Sveže upokojeni nogometni superzvezdnik David Beckham se te dni mudi na Kitajskem, kjer opravlja funkcijo ambasadorja kitajske superlige (Chinese Super League). Ta je namreč v zadnjem obdobju prišla na slab glas zaradi korupcije in nameščanja izidov. In kdo drug bi lahko bolje popravil načeti imidž nogometnega tekmovanja kot planetarno znani nogometaš, ki je ob tem še utelešenje športnega in marketinškega profesionalca, očeta in soproga.

Beckham se je danes oglasil na univerzi Tondži (Tongji), organizatorje pomembnega obiska pa je presenetila množica Beckhamovih oboževalcev. Kakšnih 1000 ljudi je poskušalo hkrati vstopiti na nogometno igrišče in povzročilo pravi stampedo. Vsi so se hoteli fotografirati z nekdanjim kapetanom angleške nogometne reprezentance in nazadnje igralcem francoskega prvaka PSG. V lovu na avtograme prav tako ni bilo popuščanja, rezultat evforije pa je sedem poškodovanih ljubiteljev lika in dela izjemno priljubljenega Becksa. Med drugimi jo je nekoliko skupila tudi policistka.

Becks ni mogel igrati

Beckham je nameraval igrati na tekmi med univerzitetnim moštvom in lokalnim klubom, toda zaradi neprijetnega dogodka so morali njegovo sodelovanje odpovedati. »Na univerzi Tondži so me zelo lepo sprejeli. Opravičujem se, ker se na igrišču nisem mogel pridružiti ekipama. Bilo je nemogoče priti skozi množico ljudi. Slišal sem, da je bilo nekaj navijačev ranjenih. Upam, da je bo z njimi kmalu vse v redu,« je sporočil Beckham prek sina weiba, kitajske različice twitterja.

38-letni Beckham bo v soboto spremljal tekmo kitajskega prvenstva v Handžovu (Hangzhou), v nedeljo pa bo skupaj z ženo Victorio sodeloval na dobrodelni dražbi v Pekingu.

 

 

 

Deli s prijatelji