STROGA PRAVILA

Fifa je slekla brazilsko pevko

Objavljeno 12. junij 2014 13.52 | Posodobljeno 12. junij 2014 13.56 | Piše: STA, R. T.

Claudia Leitte ni smela pozirati v dresu Barcelone, saj ima ta nogometni klub druge pokrovitelje kot Mednarodna nogometna zveza.

SAO PAULO – Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je brazilski pevki Claudii Leitte, ki bo nastopila na uvodni slovesnosti ob odprtju mundiala, preprečila fotografiranje v dresu katalonskega nogometnega velikana Barcelone. Razlog je v tem, da sta pokrovitelja Barcelone neposredna tekmeca kar dvema Fifinima glavnima sponzorjema, danes piše časnik Folha de Sao Paulo.

Brazilska zvezdnica, ki bo skupaj z Jennifer Lopez in raperjem Pitbullom predstavila uradno pesem mundiala Mi smo eno z angleškim naslovom We are one oziroma brazilskim Ole Ola, je bila v dresu španske Barcelone na eni od promocijskih prireditev za mundial.

Po končani prireditvi jo je čakalo uradno fotografiranje in eden od fotografov jo je prosil, ali mu lahko pozira v dresu brazilskega zvezdnika Neymarja, sicer člana Barcelone. Vendar pa so v trenutku, ko si je želela obleči dres, posredovali delegati Fife in ji ukazali, naj se znebi dresa Barce. Na njem sta namreč označena sponzorja Nike in Qatar Airways, ki sta neposredna tekmeca Fifinima pokroviteljema svetovnega prvenstva, Adidasu in letalski družbi Emirates.

Pevka je nato nemudoma zapustila fotografiranje in so jo pospremili v dvorano, kjer je odgovarjala na vnaprej izbrana novinarska vprašanja, še poroča Folha.
 

Deli s prijatelji