DOBRO DELO

Falcao najstniku pomagal najti novo srce

Objavljeno 23. januar 2015 19.13 | Posodobljeno 23. januar 2015 19.15 | Piše: STA, P. Pa.

Na čakalnem seznamu je bil več kot dve leti, ob pomoči nogometaša pa je srce dobil v desetih dneh.

MANCHESTER – Radamel Falcao si je z novo potezo še dodatno dvignil priljubljenost v južnoameriški domovini Kolumbiji. Trenutno napadalec Manchester Uniteda se je zavzel za 17-letnega rojaka, ki je nujno potreboval novo srce, a je bil že dve leti na čakalni listi. Falcao je objavil poziv na facebooku in obrodil je sad, saj so našli primernega darovalca.

Vesela novica

»Zahvalila bi se bogu in Falcau,« je bila v izjavi za kolumbijsko dopisništvo tiskovne agencije Efe presrečna Sara Fernandez, mati Johna Andresa Uyabana, ki bo z novim srcem lahko končno zaživel polno življenje. Novica o Falcaovem posredovanju je odmevala tudi v Veliki Britaniji, kjer Falcao služi kruh z igranjem nogometa v elitnem angleškem prvenstvu kot posojeni igralec Monaca.

Uyaban je nujno potreboval presaditev, znašel se je na čakalni listi, vendar pa njegov primer ni bil prednosten. Svojci Johna Andresa niso obupali. Ker od pristojnih institucij ni bilo odziva, so se obrnili na bližnjo in daljno sorodstvo in tako je novica o pomoči potrebnemu prišla najprej na ušesa očeta Radamela Falcaa, ki je s primerom seznanil slavnega sina. Osemindvajsetletni napadalec se je odločil nemudoma ukrepati in na facebooku je objavil poziv, ki je naletel na pozitiven odziv: »Pomagajte nam najti novo srce za Andresa, sedemnajstletnega fanta, ki ima veliko željo, da še naprej vztraja.«

Minilo le deset dni

Od objave poziva slavnega rojaka je minilo le deset dni, ko je John Andres prejel dolgo pričakovano novico, da so našli primernega darovalca. Operacija je minila brez zapletov, vsadili so mu srce prav tako mladeniča, ki je umrl v nesreči v Medellinu.

»S Falcaom nisem osebno govorila o tej zadevi, saj je bil zelo zaposlen s pripravami z Manchester Unitedom, kljub temu je našel način, kako nam pomagati. Sin bo prestal še eno manjšo operacijo in upam, da bo vse v redu. Vedno sem verjela, da nam bo Falcao pomagal, je znana osebnost, vsi mu prisluhnejo. Ko govori, je zelo skromen in res verjame v boga,« je za kolumbijske medije še dejala Sara Fernandez.

Deli s prijatelji