HUMANITAREC

Fak ima veliko srce

Objavljeno 26. marec 2013 17.20 | Posodobljeno 26. marec 2013 17.22 | Piše: E. N.

Jakov Fak se je ta konec tedna družil z 20 otroki iz socialno ogroženih družin. Na tridnevnem zimovanju na Pokljuki so jih obiskali tudi drugi slovenski biatlonci.

Jakov je otroke med drugim učil streljanja na tarče.

Že po zaključku svetovnega prvenstva v Novem Mestu na Češkem je najuspešnejši član slovenske biatlonske reprezentance Jakov Fak Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste podaril izkupiček od prodaje svoje čepice in startne številke, ki jo je nosil na svetovnem prvenstvu. Zatem pa se je na Pokljuki družil z 20 otroki iz Primorske, ki so se učili smučarskega teka in se preizkusili tudi v streljanju na tarče. Otrokom je tridnevno zimovanje na Pokljuki omogočila družba Europlakat, osebna pokroviteljica Jakova Faka, spremljali pa so jih prostovoljci Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki letos praznuje 60 let delovanja. Za program zimovanja so poskrbeli vaditelji Športnega centra Pokljuka, v katerem so otroci bivali. Družili pa so se tudi z drugimi člani slovenske biatlonske reprezentance Tejo Gregorin, Andrejo Mali, Klemnom Bauerjem, Petrom Doklom in Simonom Kočevarjem.

Otroci so povedali, da je tek na smučeh naporen, so se pa pohvalili, da jim je šel po eni uri vadbe z našimi najboljšimi biatlonci že odlično od nog. Zelo so se veselili streljanja na tarče, med njimi je bilo nekaj naravnih talentov, je povedal Jakov Fak: »Otroci so se odlično odrezali, s kolegi iz reprezentance pa smo veseli, da lahko naš šport predstavljamo najmlajšim. Morda smo koga navdušili do takšne mere, da bo še večkrat stopil na smuči, veseli pa smo tudi novih zvestih navijačev. Ker sami na Pokljuki preživimo veliko časa, smo prepričani, da tudi otroci tu uživajo in bodo na Obalo odnesli lepe spomine na to zimovanje.« 

Deli s prijatelji