OGORČENI

»Dresi so nesprejemljivi po vseh standardih človeške dostojnosti«

Objavljeno 16. september 2014 15.07 | Posodobljeno 17. september 2014 15.09 | Piše: STA, S. U.

Članice ženske kolesarske ekipe Bogota Humana so z dresi, katerih predel nad pasom in pod njim je bil v kožni barvi, izzvale veliko odzivov.

Sporna fotografija.

BOGOTA – Včeraj smo poročali, da so članice ženske kolesarske ekipe Bogota Humana na dirki po Toskani tekmovale v rumeno-rdečih dresih, predel nad pasom in pod njim pa je bil v kožni barviimage. Fotografije s tekmovanja so vzbudile veliko pozornosti, odzval se je tudi predsednik Mednarodne kolesarske zveze (Uci) Brian Cookson.

Vodilni ogorčeni

»Dresi kolumbijske ženske kolesarske ekipe v kožni barvi so nesprejemljivi,« je bil ogorčen 63-letni Britanec na čelu krovne kolesarske organizacije.

Fotografije so se hitro razširile po družabnih omrežjih. Predsednik Cookson je še zapisal: »Strinjamo se z vsemi, ki ste opozorili na neprimernost dresov kolumbijske ekipe. To je nesprejemljivo po vseh standardih človeške dostojnosti.« Dodal je, da je mednarodna kolesarska zveza opozorila kolumbijsko zvezo, naj nadzira drese, s katerimi ekipe tekmujejo na mednarodnih tekmovanjih.

Med kritiki dresov je tudi nekdanja svetovna prvakinja Nicole Cooke, ki je zapisala: »To ni več šport. Punce, postavite se zase, recite ne!«

Naslednji teden v istih dresih?

Ni še znano, ali bodo kolesarke v podobnih dresih tekmovale za Kolumbijo na cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Ponferradi, ki bo naslednji teden v Španiji, še poroča časnik Guardian.

Deli s prijatelji