GROZNO

Drama: sredi tekme se je plavalka utapljala

Objavljeno 13. avgust 2014 19.06 | Posodobljeno 13. avgust 2014 19.06 | Piše: P. J.

Ko so jo potegnili iz vode, ni bila pri zavesti, na njenih ustih pa je bila pena.

Sedemnajstletnik ni priplaval na površje.

BERLIN – Na plavalnem evropskem prvenstvu v Berlinu se je zgodila nesreča. Na prvi tekmi, ženski preizkušnji na 10 kilometrov, je 23-letna poljska plavalka Natalia Charlos skoraj utonila.

Da se plavalka utaplja, so opozorili gledalci, reševalci pa so jo komaj ohranili pri življenju. Reševalci so dejali, da je bil najverjetneje kriv prevelik napor, saj ko so prišli do nje, ni bila več pri zavesti. Njeno stanje je stabilno in se odziva, je dejal zdravnik v nemški reprezentanci Alexander Beck.

Nemški trener Stefan Lurz je kritiziral počasni odziv reševalcev in dejal, da so kričali ob progi, a so se pripeljali le 50 metrov bližje in opazovali situacijo. Poljski plavalki je pomagala na kopno nemška plavalka Angela Maurer, ki je opisala grozno situacijo. »Na ustih je imela peno, ko so jo potegnili iz vode.«

Pred štirimi leti je v Združenih arabskih emiratih Američanka Francis Crippen umrla na tekmi svetovnega pokala, našli pa so jo šele dve uri po koncu tekme. Voda je takrat imela 30 stopinj, čeprav bi po predpisih morala imeti med 18 in 28 stopinjami Celzija.

Deli s prijatelji