NAMESTO MOŽA SESTRA

Dragić sinovo rojstvo zamudil

Objavljeno 06. oktober 2015 13.25 | Posodobljeno 06. oktober 2015 13.27 | Piše: Drago Perko

Zoran Dragić je iz Moskve hitel v Ljubljano, kjer je imela rok njegova Svetlana.

Iz ročice zraste roka.

Slovenski košarkarski baby boom ne pojenja. Zdaj se je med očete zapisal tudi reprezentant Zoran Dragić. Minulo nedeljo se mu je v Ljubljani rodil sin Marko, meril je dobrih 52 centimetrov, tehtal pa slabe štiri kilograme. Po zadnjih podatkih se sin in mati Svetlana počutita dobro. Pred Zoranom je očka postal tudi njegov brat Goran, ki je dobil hčerko Victorio, s hčerko se lahko pohvali Uroš Slokar, že maja so zibali pri Klobučarjevih, Jaka ima sina Jašo. Poleti je očka postal tudi nekdanji reprezentant U20 Savo Milović. »Zelo smo veseli, kako ne bi bili,« je dan po srečnem dogodku hitel razlagati ponosni dedek Marinko Dragić, ki je s svojimi prijatelji včeraj nazdravljal na vnukovo zdravje. Kupico sta nagnila tudi košarkarja Stipe Modrić in Goran Jagodnik.

Zoran in njegova žena Svetlana sta skupaj že 11 let. Spoznala sta se leta 2004, po šestih letih zveze sta začela živeti skupaj. Lani sta svojo ljubezen kronala s poroko, ki je bila v Ljubljani, povabljeni so bili številni znani obrazi iz sveta košarke, z Jako Lakovičem in ameriškim trenerjem Chrisom Thomasom na čelu – kot je takrat povedal Zoran, je za večino zadev na poroki poskrbela žena Svetlana, sam pa je izbiral lahko sladico.

Za Zoranom in Svetlano je naporno obdobje. Še konec junija sta bila prepričana, da bo 26-letnik igral v ligi NBA, a so se mu v Miamiju odrekli in ga poslali v Boston, kjer pa nanj niso računali. Zaradi števila igralcev so se mu odrekli, njegov menedžer Rade Filipović pa je hitro našel rešitev. Zoran se je preselil v hladno Moskvo, kjer ga je v svojo sredo sprejel ambiciozni evroligaš Khimki. Zoki je ubil dve muhi na en mah: ker ga je Boston odpustil, je dobil izplačano celotno plačilo, ki mu jo je garantirala pogodba v ligi NBA. Tudi v Moskvi ne dobi malo.

Novi ruski šefi so bili precej razumevajoči do Zorana, ki je nenadoma zapustil rusko prestolnico. V upanju, da pride pravočasno in da sodeluje pri porodu. Prišel je uro po porodu, pri katerem je Svetlano spremljala sestra Suzana. »Moja borka, čestitam za malega junaka, poljubčkaj mi ga še milijonkrat na njegovo malo glavico,« je po izjemni izkušnji zapisala teta Dragićevega prvorojenca.

Zoki je bil na twitterju in facebooku redkobeseden, vse je povedala fotografija, ki jo je objavil. Ob dotiku malčkove roke je zapisal Neskončna ljubezen, dobre želje pa dežujejo z vseh koncev in krajev. »Čestitke!« je zapisal Trkaj. Da naj bo fant zdrav, želijo na Košarkarski zvezi Slovenije. »Naj vas bog čuva vse tri in naj vam da veliko zdravja in ljubezni,« je iz Beograda sporočil Edo Murić, Dragićev soigralec iz reprezentance.

Deli s prijatelji