POKLON ORLU

Dolenja vas: V čast Petru Prevcu postala Kristalna vas

Objavljeno 23. marec 2016 21.12 | Posodobljeno 23. marec 2016 21.12 | Piše: STA, M. U.

Za pripravo sprejema se je angažirala celotna vas v sodelovanju z Občino Železniki.

Peter Prevc.

ŽELEZNIKI – Dolenja vas, ki se je tokrat v čast dobitniku kristalnega globusa v smučarskih skokih Petra Prevca preimenovala v Kristalno vas, se je nocoj poklonila svojemu najbolj znanemu prebivalcu s slavnostnim sprejemom. Domačinom so se kljub mrazu in vetru pridružili številni Prevčevi navijači iz različnih krajev Selške doline in drugod. »Petru smo pripravili sprejem v sproščenem vzdušju,« je izpostavil predstavnik Športnega društva Dolenja vas Janez Rakovec. V bogat program, katerega vrhunec bo prihod Petra Prevca, so vključili predvsem narodnozabavne glasbene skupine iz okoliša in goste iz skakalnega športa, ki lahko spregovorijo o svojih in Petrovih uspehih.

Med drugim so se na odru zvrstili različni člani družine Prevc, poleg bratov Ceneta in Domna tudi stric Mihael, ki je pojasnil, kako v družini čustveno spremljajo Petrove uspehe. »Veseli smo, da je sezone konec, saj je Peter že pošteno utrujen. Po vseh obveznostih in sprejemih si bo privoščil zaslužen oddih,« je dejal. Skakalni šampion je letos znova poskrbel tudi za preimenovanje Dolenje vasi v Selški dolini, ki ima po Sloveniji kar 15 soimenjakinj. Potem ko je pred dvema letoma dobila naziv Olimpijska vas, pa je danes, Prevčevim uspehom primerno, postala Kristalna vas. »Na Petra smo zelo ponosni, le kdo ne bi bil ... Mi, Dolenjščani, pa smo še posebej ponosni, ker je naš sovaščan, čeprav bolj poredko, saj je vse leto na poti,« je dejal predsednik KS Dolenja vas Jernej Bešter.

Za pripravo sprejema se je angažirala celotna vas v sodelovanju z Občino Železniki, za samo današnjo organizacijo pa skrbi okoli 100 ljudi. Vsako leto se naučijo več o organizaciji tovrstnih prireditev, in medtem ko je pred dvema letoma Prevca v Olimpijski vasi pričakalo okoli 1500 ljudi, naj bi ga tokrat v Kristalni vasi vsaj še enkrat toliko. Kot so izpostavili navijači, ponosni na slovenskega orla, na Petra gledajo kot šampiona in vzornika. »Navijamo za vse naše skakalce in letos so dosegli toliko, da jim enostavno moramo izkazati malo pozornosti,« je sklenila ena izmed udeleženk.

Deli s prijatelji