SUM

Direktor NK Olimpija Stojić govoril za časopis in si nakopal preiskavo

Objavljeno 24. avgust 2015 14.19 | Posodobljeno 24. avgust 2015 14.20 | Piše: S. U.

Izjava Ranka Stojića, da v Olimpiji po več kot dveh mesecih dela na direktorskem položaju še ni podpisal pogodbe, buri duhove in vzbuja sume.

Stojićeva izjava je sporna, saj obstaja sum, da je v Olimpiji zaposlen na črno.

LJUBLJANA – Zgodba je znana. Premožni ameriški poslovnež srbskega rodu Milan Mandarić je v začetku junija prevzel nogometno Olimpije in za direktorja kluba postavil Ranka Stojića. Poteza je obrodila sadove, saj Olimpija v prvenstvu dobesedno melje tekmece na travnati površini, med drugim je premagala tudi večnega rivala Maribor. A kot kaže, je marsikaj pometeno pod preprogo. Izjava Stojića, da v Olimpiji po več kot dveh mesecih dela na direktorskem položaju še ni podpisal pogodbe, namreč vzbuja sum, da je nemara zaposlen na črno.

NZS molči, Mandarić molči

Kot piše Dnevnik, se je klub po neuradnih informacijah zaradi Stojićevega intervjuja v časniku in omenjene izjave že znašel v preiskavi inšpektorata za delo, kjer pa konkretnega primera niso komentirali. Prav tako v pravilniku Nogometne zveze Slovenije (NZS) o licenciranju piše, da »mora prosilec za licenco imenovati direktorja, ki je odgovoren za vodenje in operativno delovanje kluba«. To v konkretnem primeru pomeni, da mora Olimpija imenovati direktorja najmanj za čas tekmovalnega leta in ga registrirati pri nogometni zvezi. Kot so še zapisali, so se v nogometni zvezi njihovim neposrednim vprašanjem o delovnopravnem razmerju med Olimpijo in Stojićem izognili, molči pa tudi Mandarić.

Je mar prostovoljec?

Kakor koli že, direktorski položaj Ranka Stojića bi lahko bil vsaj etično sporen, ker je še vedno lastnik menedžerske agencije s sedežem v Beogradu, čeprav sta agencijo menda zdaj prevzela sinova. Uradna funkcija v klubu in ukvarjanje z zastopanjem nogometašev morata namreč biti strogo ločeni. Res pa je da je Stojić, še kot na čelu beograjskega kluba Rad, vrsto let združeval obe funkciji.

V slovenskih medijih se sicer že pojavljajo malce ironična namigovanja, da nemara Stojić v Olimpiji službuje kot prostovoljec ...

Deli s prijatelji