SVETOVNI PRVAK

Dejan Zavec: Sem milijarder

Objavljeno 29. april 2015 15.30 | Posodobljeno 29. april 2015 15.33 | Piše: Mo. S.

»Na dan dvoboja še nisem poskusil,« je povedal v zvezi s spolno aktivnostjo športnika.

Dejan Zavec.

Boksar Dejan Zavec, ki je pred dobrima dvema tednoma postal svetovni prvak v supervelterski kategoriji po različici WBF, je zasebno izredno družinski človek. Žena Nataša in hčerki Tina ter Ivona mu pomenijo vse, pri ženi pa ima najraje njeno dušo, ki da je nežno roza in bela, je povedal v intervjuju za Nedeljski dnevnik. Srečen je, ker ima ob sebi sopotnico, ki z veseljem dela z mladimi s posebnimi potrebami, kot družina pa delujejo skromno in so pomembni vsi, ne le mama ali ata.

Na dan dvoboja se vzdrži

»Ko sem spoznal škorpijonko Natašo, je moje življenje začelo dobivati vizije, smisel,« je poudaril boksar, po znaku riba, in dodal, da sta skupaj zorela in se gradila. Ring pravega življenja je po njegovem mnenju težji od boksarskega. Čeprav je pri nekaterih športih dobrodošla spolna aktivnost, pa pri boksu ni tako. Zavec pravi, da gre pri tem športu za dolgotrajno izčrpavanje in spolnost ni dobrodošla. »Na dan dvoboja še nisem poskusil,« je priznal. Verjame v astrologijo, energijo zemlje in vesolja in prepričan je, da bi lahko ustvarili še veliko več, če bi energijo pravilno uporabljali.

Milijarder, ampak tudi revež

Kar 10 let je boksal za nemški klub, ker se doma pač ni imel možnosti profesionalizirati. Glede na to, koliko zasluži na primer boksar v Ameriki, svojih zaslužkov ne komentira, pravi pa: »Dobim bistveno manj, kot si predstavljajo ljudje. Če merimo to po srcu in duši, sem milijarder, denarno pa velik revež.« Sicer je njegov namen dvigniti raven boksa v Sloveniji, ko bo končal kariero, pa bo boks predstavljal mladim.

Deli s prijatelji