GOLI ŠPORTNIKI

Če ne bo kolajne, bo pa olimpijska nagota

Objavljeno 29. julij 2012 18.45 | Posodobljeno 29. julij 2012 18.46 | Piše: E. B.

Tik pred olimpijskimi igrami so športniki odvrgli vsa oblačila.

Ameriške odbojkarice so pokazale vse adute.

Olimpijske igre, priložnost za takšna ali drugačna odličja. Kdor se ne bo okitil s kolajno, se bo morda z naslovnico, za katero so se številni športniki in predvsem športnice pripravljeni sleči do nazga.

Že 24 let je minilo, odkar se je romunska gimnastičarka Aurelia Dobre razgalila za Playboy, takoj za njo je to storila še brazilska košarkarica Hortencia Marcari, štiri leta pozneje pa jima je sledila ruska plavalka Natalija Mašerjakova, ki jo je k takšni medijski izpostavljenosti nagovoril kar mož. Težko bi bilo našteti vse najdrznejše športnice, ki so si slavo do danes utrdile ali pa celo ustvarile tudi s poziranjem, med najvidnejšimi pa je bila nedvomno dolgo ruska gimnastičarka Svetlana Horkina, tudi evropska in svetovna prvakinja, ki se je ravno tako slekla za Playboy, njenemu zgledu pa je sledila ameriška plavalka Amanda Beard, ki se ji letos ni uspelo kvalificirati za olimpijski bazen, tako da namerava še več časa nameniti modnim stezam. Slekle so se, pri tem pa morale odvreči veliko več plasti oblačil, tudi zimske olimpijke, med temi je leta 1998 zablestela nemška drsalka Katarina Witt.

Dandanes je poziranje pred fotografskimi objektivi za uspešne športnike tako rekoč dodaten vir prihodka in slave: ameriška revija ESPN Magazine je tik pred londonsko olimpijado tako objavila posebno prilogo Body (telo), njihovi tekmeci, na primer FHM, Playboy in Maxim, pa čakajo na konec dogodka leta in snubijo morebitne kandidate v svoje studie. Največ zanimanja je prav za ameriško olimpijsko ekipo, na udaru pa so predvsem odbojkarice, nogometašinje, košarkarice, plavalci, atleti in atletinje ter gimnastičarji. Ali si poleg športne slave zaslužijo tudi manekensko, pa presodite sami.

Deli s prijatelji