STAVA

Če izgubiš v formuli 1, postaneš srčkana stevardesa

Objavljeno 09. april 2013 17.47 | Posodobljeno 09. april 2013 17.50 | Piše: R. T.

Lastnika letalskih družb in nekdanja tekmeca v formuli 1 sta poskrbela za uresničitev zanimive stave z dobrodelnim značajem.

Ne more verjeti, da je še živ.

Britanski milijarder Richard Branson se bo 12. maja napravil v stevardeso ter sveže naličen, v visokih petah in z obritimi nogami opravil naloge na letu iz Pertha v Kuala Lumpur na letalu podjetja Air Asia.

Zakaj? Branson je leta 2010 kot lastnik moštva formule 1 Virgin stavil z lastnikom moštva Lotus in nekdanjim sodelavcem Tonyjem Fernandesom, da bo njegovo moštvo v razvrstitvi konstruktorjev v svetovnem prvenstvu više uvrščeno. Toda Lotus je bil 10., Virgin pa je osvojil 12. mesto. Ker sta oba podjetnika lastnika letalskih družb, sta se odločila, da se poraženec prelevi v stevardeso na letalu drugega.

»Včasih sem jaz delal za Richarda, zdaj pa bo on delal zame, in to v vlogi srčkane stevardese,« se smeje Fernandesu, ki je nekdaj delal v Virginovi glasbeni industriji, zdaj pa ima med drugim v lasti tudi Air Asia. Dogodek bo imel tudi dobrodelno noto, saj bo 90 ameriških dolarjev od vsake vozovnice, ki stane 410 dolarjev, šlo za eno izmed avstralskih fundacij za otroke.

Deli s prijatelji