SODELOVANJE

Brkati Filip Flisar in Elvis Jackson združila moči

Objavljeno 14. februar 2013 16.45 | Posodobljeno 13. februar 2013 18.46 | Piše: M. U.

Punk rockerji so prispevali glasbo za igrico »ski cross«.

Filip in Elvis Jackson (foto: Rok Lah).

Hitrost, sneg, zabava, 'mustače' in Filip Flisar so besede, ki bi lahko opisale smučarsko disciplino smučarski kros (ski cross). Z istimi besedami bi lahko opisali tudi mobilniško igro Filip Flisar ski cross, ki se je po zaslugi mladih slovenskih studiev znašla v trgovinah Google Play in Apple App Store in tako eno izmed najprivlačnejših smučarskih disciplin in slovenskega športnika približala vsem, ki jih ta šport zanima, a bi ga radi najprej poskusili varno z mobilnikom v rokah.

Tudi najboljša slovenska punk rock skupina Elvis Jackson se je pridružila ekipi in prispevala svojo divjo in adrenalinsko glasbo, ki se dobro sklada z občutkom, ko se poženeš po beli strmini. Skupaj s Filipom so tudi vadili »start« –  in to kar sredi Ljubljane.

Kaj pravzaprav počneš v igri?

Nadeneš si Filipove brke, izbereš progo in se poženeš po belem pobočju, na katerem te čakajo različni nasprotniki in številne ovire – prepadi, teptalniki snega, jetiji itd. Med smučanjem si energijo okrepiš s pločevinkami dovoljenega poživila (boost) – bognedaj dopinga –, ki te pospešijo do maksimalne hitrosti. To namreč pomaga, da na poti do zmage izvedeš še kakšno salto in si tako prislužiš dodatne točke.

Deli s prijatelji