PRED POLFINALOM

Brazilski duhovnik s črno magijo nad Nemce

Objavljeno 08. julij 2014 12.32 | Posodobljeno 08. julij 2014 12.32 | Piše: STA, K. K.

Duhovnik vudu magije Helio Sillman je napovedal, da bo uročil nemški stroj, da ne bo več deloval kot naoljen.

Thomas Mueller je med najbolj izpostavljenimi. Takole se je predal ponedeljkovemu treningu.

RIO DE JANEIRO – Na prvi polfinalni tekmi svetovnega prvenstva v Braziliji med gostitelji in reprezentanco Nemčije bodo na delu višje sile. Selektor Joachim Löw ima tako še eno skrb več pred tekmo, ki bo dala prvega finalista mundiala. Duhovnik vudu magije Helio Sillman je namreč napovedal, da bo uročil nemški stroj, da ne bo več deloval kot naoljen.

Pomoč višjih sil

Brazilci so pred polfinalom ostali brez izjemnega Neymarja, ki bo tekmo moral izpustiti, potem ko ga je z brutalnim startom na tla v četrtfinalu podrl Kolumbijec Camilo Zuniga, prvi virtuoz selecaa pa jo je odnesel z nalomljenim vretencem. Zaradi drugega rumenega kartona ne bo brazilski vrsti pomagal niti kapetan Thiago Silva. Če na terenu že ne bo dveh ključnih igralcev reprezentance, pa bodo Brazilci v Belo Horizonteju očitno imeli pomoč višjih sil.

Pred polfinalno tekmo se je oglasil duhovnik obredov skrivnostne afriške magije vudu Sillman iz Ria de Janeira, ki trdi, da se je obrnil na pomoč črne magije ter bo v posebnem ritualu uročil elf, ki mu bo odvzel moč ter ga postavil v podrejen položaj.

»Spravil se bom na nemške vrhunske igralce ter jim zavezal stopala, tako da ne bodo več mogli teči po igrišču,« je dejal Sillman. Nad Nemčijo se bodo tako zgrnili črni brazilski oblaki, kajti duhovnik črne magije napoveduje, da bo uporabil vudu lutko. Gre za najbolj znan rekvizit pri uporabi vudu magije, zaradi katerega je ta vrsta črne magije postala najbolj poznana. Magična lutka bo v obredu imela prispodobo nemškega nogometaša, ki mu je magija namenjena.

Njegova magija sicer ni delovala proti kolumbijskemu zvezdniku Jamesu Rodriguezu, ki je zabil gol na tekmi četrtfinala proti Braziliji, ki jo je sicer Brazilija vseeno dobila. Prav tako so bile magične sile brez učinka, ko je Zuniga poškodoval Neymarja. A duhovnikove priprošnje naj bi pomagale pri tekmah Brazilije proti Kamerunu, Čilu, Hrvaški in Mehiki. Najbolj naj bodo pozorni trije najbolj izpostavljeni nemški igralci Thomas Müller, Manuel Neuer in Mats Hummels, nad katerimi naj bi duhovnik izvajal obred črne magije.

Deli s prijatelji