DLAKE STRAN

Brazilska depilacija za olimpijke

Objavljeno 23. junij 2015 19.16 | Posodobljeno 23. junij 2015 19.16 | Piše: S. I
Ključne besede: depilacija

Športnice in športniki, ki se bodo udeležili olimpijade v Riu, si bodo v velikanskem kozmetičnem salonu v olimpijski vasi lahko omislili tudi ureditev intimne frizure.

Proč z dlakami, bi bilo lahko geslo za nekatere od športnikov, ki se bodo prihodnje leto udeležili poletne olimpijade v Riu de Janeiru. V olimpijski vasi, kjer bodo prebivali športniki, bo stal tudi velikanski lepotilni salon, kjer bodo poskrbeli za nego in lepoto sodelujočih, poroča mestni časopis O Globo. »V njem bodo na voljo manikira, pedikura, frizerji... in strokovnjaki za slovito brazilsko depilacijo.« Pri tej odstranijo vse dlake z intimnih delov telesa, kar je pri Brazilcih in še posebno Brazilkah, ki dajo veliko na to, kako so videti na plaži, zelo pomembna stvar.

Brezplačne kozmetične storitve bodo le ena od ugodnosti, ki bodo na voljo olimpijskim športnikom v Riu leta 2016. Ti se bodo lahko tudi zabavali v velikanskem zabaviščnem centru, kjer bodo lahko – kakor jim bo dopuščal čas – po mili volji igrali videoigre, a seveda ne takšnih, ki bi vsebovale elemente nasilja.

Luksuzna olimpijska vas

V vasi bo lahko prebivalo 17.000 športnikov, trenerjev, fizioterapevtov in drugih članov državnih ekip. Graditi so jo začeli že leta 2012, dokončana pa naj bi bila do decembra letos. V 31 blokih bodo 3604 stanovanjske enote, ki bodo imele od dve do štiri sobe, odvisno od ekipe. V vasi, ki bo od najbližjih športnih prizorišč oddaljena le pet minut hoje, bo tudi park s površino 72.000 kvadratnih metrov, za njegovo podobo pa je poskrbel biro pokojnega slovitega brazilskega krajinskega arhitekta Roberta Burleja Marxa.

V vasi bo stalo tudi veliko nakupovalno-storitveno središče, kjer bodo poskrbeli za vse želje sodelujočih. Po olimpijskih (od 5. do 21. avgusta) in paraolimpijskih igrah (od 7. do 18. septembra) bodo oblasti v Riu omenjeno naselje preuredile v luksuzno stanovanjsko sosesko. 

Deli s prijatelji