PREBUJA SE

Borec Schumi bo še teden dni izločal pomirjevala, potem pa ...

Objavljeno 31. januar 2014 11.33 | Posodobljeno 31. januar 2014 11.08 | Piše: P. J.

Zdravniki so mu začeli zmanjševati odmerek pomirjeval, Michael pa se je že začel odzivati na preproste nevrološke teste.

Z vsakim dnem je manj upanja, da bi Schumacher kdaj popolnoma okreval.

GRENOBLE – Michaela Schumacherja so počasi začeli prebujati iz kome. Novice, da se odziva na preproste nevrološke teste, da je odprl oči in celo pomežiknil, pa so razveselile ne samo člane družine, ampak tudi vse njegove oboževalce. Eden izmed vodilnih nevrokirurgov in profesor na univerzi v Cambridgeu Peter Hutchinson je za Herald Scotland dejal, da je zelo verjetno, da bo razplet za Schumacherja ugoden.

Napoveduje ugoden razplet

Po mesecu, ki ga je sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 preživel v umetni komi, je po mnenju Hutchinsona še prezgodaj, da bi napovedali, kako bo okreval.

»V komi je bil zelo dolgo. Da so ga držali v umetni komi kar cel mesec, je precej neobičajno. Ponavadi paciente zadržijo v komi od sedem do deset dni, vendar je res, da Francozi obdržijo paciente v komi običajno dlje. Zagotovo bo trajalo kakšen teden ali še dlje, preden bo njegov organizem izločil pomirjevala, zato prej ne moremo napovedati, kako bo z Michaelom. Je pa res, da je zelo čil, je razmeroma mlad in je bil pri zavesti, kar kaže na to, da poškodbe možganov niso bile tako zelo hude, zato ima še veliko možnosti za ugoden razplet,« je dejal Hutchinson.

Družina poziva medije, naj dajo zdravnikom mir

V tem mesecu dni, odkar je Schumacher v bolnišnici v Grenoblu, so se pojavila različna namigovanja, da se sploh nikdar več ne bo zbudil iz kome, saj so ga morali kar dvakrat operirati, da so mu odstranili strdke krvi v možganih.

Njegova tiskovna predstavnica Sabine Kehm se je po tem, ko so so se pojavile informacije, da ga prebujajo iz kome, bila prisiljena odzvati. Potrdila je, da zdravniki počasi zmanjšujejo odmerek pomirjeval, da počasi začenjajo postopek zbujanja, kar pa utegne trajati kar nekaj česa.

Dejala je še, da je bilo zaradi zaščite družine dogovorjeno, da o tem spregovorijo, ko bo proces končan. Poudarila je, da zaradi spoštovanja dirkačeve družine ne bodo dajali več nobenih izjav in da družina še naprej prosi za zasebnost.

»Družina si želi zasebnosti in prosi medicinsko osebje, naj upošteva zdravniško diskretnost, ter medije, naj nikar ne motijo zdravnikov, ki skrbijo za Michaela.« Ob tem se je družina zahvalila vsem za dobre želje in sočutje.

Deli s prijatelji