SREČA OPETEČA

Bogastvo zapravil, zdaj čisti stranišča

Objavljeno 26. julij 2014 11.51 | Posodobljeno 26. julij 2014 11.51 | Piše: V. J.

Upokojeni škotski nogometaš, nekdanji član elitne angleške premier lige, gara na ladji.

Da je sreča opoteča, ugotavlja tudi 34-letni škotski nogometaš Kevin Kyle, ki se je proslavil na igralnem mestu srednjega napadalca. Slava in uspeh sta mu prišla naproti, ko je leta 2000 zaigral s Sunderlandom v angleški premier ligi. Zatem je zamenjal nekaj klubov, med drugim je eno sezono zabijal gole za škotske Rangerse, kariero pa sklenil v začetku letošnjega leta pri Ayr Unitedu, ko mu niso podaljšali pogodbe. Zanj ni pokazal zanimanja noben klub več, tako se je nogometno nekako nepričakovano upokojil.

V svojih najboljših letih je Kevin na teden zaslužil po odličnih 10.000 funtov. A njegova strast ni bil le žogobrc, ampak tudi kockanje. Na dan je lahko zapravil tudi po 7000 funtov. No, s preostankom se je dalo še vedno solidno preživeti.

»Denarja sem imel na kupe, pa sem ga zagonil. Saj v denarju tako ali tako ni sreče. Pri gemblanju ti hitro popusti nadzor in izgubiš vse,« Kevin že kritično gleda na svojo preteklost. Prihrankov nima, je pa ohranil odgovornost do družine. Z življenjsko sopotnico Lynn imata tri sinove.

Kevin se je zaposlil na potniški ladji Regina Baltica, ki križari po evropskih severnih morjih. Njegove delovne obveznosti med drugim zajemajo trgovinsko postrežbo potnikov in tudi čiščenje tal ter stranišč in zlaganje škatel. Delo opravlja v 12-urni izmeni, v dveh tednih zasluži 800 funtov.

Delo za človeka, ki je še nedolgo tega živel na veliki nogi, ni ravno bogve kaj. Obnaša se kot preostali člani posadke. Ti pa ga imajo kar radi, saj ni zaradi svoje preteklosti ne zvezdniški ne domišljav. Pa tudi samopomiluje se ne: »Za družino moram poskrbeti, da imajo hrano na mizi. Sicer pa je usoda nogometašev, da po koncu igralne kariere delajo marsikaj, pa se mediji ob to ne spotikajo.«

Deli s prijatelji