OVIRATLON

Bi na Pokljuki premagovali ovire malce drugače?

Objavljeno 21. junij 2013 11.35 | Posodobljeno 21. junij 2013 11.39 | Piše: R. T.

Danes se še lahko prijavite na oviratlon, ki bo 29. junija na Pokljuki.

BLED – Pokljuka bo 29. junija gostila drugi slovenski oviratlon, eno najbolj nepozabnih in prvinskih preizkušenj, kar jih bodo udeleženci kdaj koli doživeli. Na devet kilometrov dolgi progi bo oviratlonce pričakalo 17 ovir, narejenih po vzoru treninga specialnih enot, na katerih bodo preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo.

Prijavite se danes!

Športno društvo Oviratlon prijave zbira le še do danes, 21. junija, že sedaj pa je znano, da bo udeležba presegla lansko, saj je prijavljenih že več kot 1100 izzivov in adrenalina željnih rekreativcev. Del sredstev, zbranih s prijavnino, bodo oviratlonci tudi letos podarili za boljši jutri gibalno oviranih otrok.

Prijavite se na spletni strani www.oviratlon.si, in sicer v dveh kategorijah:

– ekipe – družba prijateljev, sodelavcev lahko sestavi svojo ekipo, si izmisli izvirno ime in se skupaj poda oviram na proti, ali

– posamezniki – v tem primeru se boste na progo podali sami, kar pa ne pomeni, da s sotekmovalci na progi ne boste smeli sodelovati oz. si pomagati.

Prijavnina znaša 30 EUR, več informacij pa je na voljo na www.oviratlon.si.

Organizatorji obljubljajo, da bodo na letošnjem oviratlonu ovire še zanimivejše in da bodo oviratlonci pred še večjimi preizkušnjami, kot so bili lani, ko je bil oviratlon pri nas organiziran prvič, udeležilo pa se ga je kar 760 oviratloncev in oviratlonk. Nekatere ovire bodo podobne kot ob premierni izvedbi, nekatere pa bodo povsem nove, za vse pa velja, da jih bodo oviratlonci lažje premagali, če si bodo med sabo pomagali.

Pomoč in solidarnost

Bistvo oviratlona sta medsebojna pomoč in solidarnost. Organizatorji želijo s takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek medsebojni pomoči in solidarnosti, udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje.

Dobrodelni dogodek

Da bi te vrednote v vsakdanjem življenju še bolj spodbujali, bo Športno društvo Oviratlon tudi letos del sredstev, zbranih s prijavnino, podarilo v dobrodelne namene. Lani je zbralo 760 evrov, ki jih je namenilo za nakup plezalne stene v glavni telovadnici URI Soča.

Sodelovanje s Sočo se nadaljuje tudi letos: en evro od vsake prijavnine bodo oviratlonci podarili za nakup projektorja za interaktivno tablo v bolnišnični šoli.


 

Deli s prijatelji