BANKROT?

Becker tone vse globlje: nekdanji partner zahteva 36,5 milijona

Objavljeno 07. julij 2017 18.49 | Posodobljeno 07. julij 2017 18.51 | Piše: STA, A. L.

Devetinštiridesetletnik je trenutno v Wimbledonu, kjer dela kot strokovni komentator.

Varuška je našla zaposlitev pri nekdanjem dekletu Borisa Beckerja.

WIMBLEDON – Nekdanji poslovni partner nemškega teniškega zvezdnika Borisa Beckerja, ki ga je sodišče v Londonu pretekli mesec poslalo v stečaj, od njega zahteva 36,5 milijona evrov. Švicarski poslovnež Hans-Dieter Cleven trdi, da mu je Becker dolžan 40 milijonov švicarskih frankov, a za zdaj se nekdanji prvi igralec sveta na zahteve še ni odzval.

»Po nedavni odločitvi sodišča v Londonu, ki je ugodilo zahtevi po bankrotu zasebne banke Arbuthnot Latham & Co, ker jim Becker ni poravnal posojila vse od leta 2015, se v luči tega postopka tudi nekdanji poslovni partner Beckerja, Hans-Dieter Cleven, čuti dolžan podati svoje zahteve,« je v imenu Clevena sporočila njegova odvetniška pisarna GHM Partners.

Beckerjev odvetnik Christian-Oliver Moser je za nemško tiskovno agencijo DPA dejal, da Cleven le »lobira pred očmi javnosti, da bi dobil neosnovani zahtevek«.

Zanikal bankrot

Becker, ki je v osem- in devetdesetih letih osvojil šest turnirjev za veliki slam – tri v Wimbledonu, dva v Melbournu in enega v New Yorku –, je sicer za nemške medije zanikal, da je bankrotiral, in zatrdil, da je sposoben poravnati vse svoje obveznosti.

Devetinštiridesetletnik je trenutno v Wimbledonu, kjer dela kot strokovni komentator.

Deli s prijatelji