NOV LASTNIK

Anže za 10 milijonov $ kupil kalifornijski raj

Objavljeno 17. december 2014 21.27 | Posodobljeno 17. december 2014 21.27 | Piše: Marko Uršič

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v ZDA sveži lastnik posesti z dvema hišama.

Sanjski dom za slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Foto: Redfin

LJUBLJANA – Slovenija seveda ni Združene države Amerike. Po ničemer, niti po športu ne. Slovenski klubski hokej crkuje, onstran velike luže pa gledalci, televizija in pokrovitelji lepo polnijo mošnjičke poklicnih klubov iz National Hockey League. Tam drsa in po ploščku udriha tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, njegova letna plača, ki mu jo pogodbeno zagotavlja klub Los Angeles Kings, pa za sezono 2014/15 znaša šest milijonov in 800.000 dolarjev. Tudi v naslednji bo imel enako visoko plačilo, za sezono 2016/17 pa še nima pogodbe. Hrušičanu je na bančnem računu seveda nekaj ostalo tudi iz minulih sezon; 27-letnik je namreč s kralji dvakratni (2012, 2014) osvajalec naslova prvaka v NHL oziroma pokala Stanley. Poleg tega je dvakrat igral tudi na tekmi vseh zvezd, v vsaki od zadnjih sedem sezon pa je bil podkapetan po zbiru zadetkov in podaj najboljši med hokejisti iz Los Angelesa.

Kuhinja, dnevna soba, štiri spalnice ...

Podnebje v Kaliforniji je razumljivo primerno za letne in morske športe, Kingsi so tako ali tako umeten klub, ki se je ligi tekmovalno pridružil leta 1967. A pod soncem se kaj stopi tudi v denarnice, in Anže Kopitar je zdaj deset milijonov dolarjev prisluženega denarja vložil v nepremičnino. Na plaži Manhattan na tihomorski obali je namreč kupil dve hiši in tam bo svoje proste trenutke delil z ženo Ines in dojenčkom, ki se jima bo kmalu pridružil. Z njo bo imel s posesti – ta obsega glavno rezidenco, bungalov s kuhinjo, dnevno sobo in dvema spalnicama ter garažo za osem vozil, vse skupaj na 501 kvadratnem metru – le nekaj korakov do plaže. Glavni objekt na 427 m2 in v treh nivojih je bil zgrajen leta 1997; premore kuhinjo, dnevno sobo, štiri spalnice, prav toliko tudi kaminov in pet kopalnic. Na prvem in drugem nadstropju vile sta tudi balkona, s katerih je seveda idiličen pogled na ocean. V pritličju se iz hiše lahko zakoraka in udobno namesti na notranje dvorišče, ki ima izkopano jamico za zanetitev ognja; seveda posedanje ob peki mesa na žaru ne bo umanjkalo.

Cena deset milijonov dolarskih bankovcev

Posestvo je na nepremičninski trg prišlo julija, prodajalec pa je zanj že na začetku postavil ceno deset milijonov dolarskih bankovcev. Zanimivo, da je tudi Kopitarjev soigralec Marian Gaborik šel z roko v žep in nakupil nekaj nepremičnin. Slovak je junija pogodbo s kralji podaljšal za sedem let, letna plača pa mu prinaša 4,875.000 dolarjev. Marian je septembra za polšesti milijon dolarjev kupil sodobno zgrajeno hišo iz lesa, ta pa stoji ravno nasproti nove posesti po nedavni razglasitvi najboljših športnikov v Sloveniji drugega v moški konkurenci na sončni strani Alp. Sončno pa je tudi v Kaliforniji, kjer pa se, v nasprotju z ledenim festivalom v Ljubljani, led ne topi; niti finančno.

 

Deli s prijatelji