SPREJEM

Anže Kopitar na obisku pri Baracku Obami

Objavljeno 27. marec 2013 10.42 | Posodobljeno 27. marec 2013 10.46 | Piše: STA, R. T.

Predsednik ZDA je sprejel hokejske in nogometne prvake iz lig NHL in MLS; Los Angeles Kings in Los Angeles Galaxy.

WASHINGTON – Ameriški predsednik Barack Obama je v torek v Beli hiši sprejel zmagovalce severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings, med slavljenci pa je bil tudi slovenski hokejski as Anže Kopitar, ki je na twitterju objavil svojo fotografijo s Stanleyjevim pokalom pred Belo hišo.

Obama, ki prihaja iz Chicaga, je hkrati gostil tudi prvake poklicne nogometne lige MLS moštvo Los Angeles Galaxy in se pošalil, da malce zameri, ker ravno Los Angeles osvaja vsa prvenstva. Vendar pa je obema ekipama čestital in dejal, da ju je lepo gostiti, ne le zato, ker prihajata iz istega mesta, ampak tudi zato, ker sta njuni zgodbi posebni.

Los Angeles Galaxy je osvojil prvenstvo v nogometu drugič zapored ne glede na številne poškodovane igralce, Kralji pa so osvojili Stanleyjev pokal kot prva šele osmouvrščena ekipa končnice. Obama je povedal, da je zaradi njihovega uspeha celotna Amerika spoznala, da ima južna Kalifornija veliko hokejskih in nogometnih navdušencev.

Obama, ki v prostem času igra predvsem košarko, je nato od kapetanov dobil dresa obeh ekip, od nogometašev pa še žogo, ki jo je malce odbijal z glavo. Nogometaši in hokejisti so se potem družili še s prvo damo ZDA Michelle Obama, ki jih je navduševala za svojo pobudo o zdravem življenju ameriških otrok (z boljšo prehrano in več gibanja).
 

Deli s prijatelji