OSEBNI TRENER

Američane skrbi, Dragić pa zida

Objavljeno 29. junij 2014 14.15 | Posodobljeno 29. junij 2014 14.15 | Piše: Drago Perko

Lastnik košarkarskega moštva Phoenix Suns budno spremlja, kako preživlja poletje njegov zvezdnik Goran Dragić. V Ljubljano mu je za tri tedne poslal osebnega trenerja.

Za našim košarkarskim zvezdnikom Goranom Dragićem so naporni dnevi. Z izvoljenko Majo sta si pred dobrim tednom v Ljubljani obljubila zvestobo še pred bogom, nato je Goran začel trenirati, v prihodnjih dneh pa bo na Rogli, kjer bo prva izvedba njegovega košarkarskega kampa.

»Dva meseca nisem vadil, zdaj sem vsako dopoldne v dvorani na Iliriji, kjer vadiva z bratom Zoranom,« razkrije. V kampu na Rogli bo gostil 72 otrok, časa za počitek ne bo. »Ves dan želim preživeti z njimi in spremljati, kako trenerji ter vzgojitelji bdijo nad njimi,« pravi Goran, ob katerem bosta še dva trenerja.

Prav tako sveže poročeni Tomaž Brinec bo skrbel za košarkarjevo telesno pripravljenost, ameriški trener Ross McMains pa bo nadzoroval delo z žogo. »Uvodni košarkarski treningi bodo lažji, potem pa se bodo stopnjevali,« pojasni Dragić, ki je nenehno v stiku s svojimi šefi v Phoenixu. Največkrat z lastnikom kluba Robertom Sarverjem (klub Phoenix Suns je vreden 350 milijonov evrov), ki ga skrbi, da se Goran ne bi poškodoval na reprezentančnih tekmah. Tudi zato so mu poslali v Slovenijo trenerja, da bo s slovenskim asom vadil do 13. julija.

Dragić je bil z minulo sezono v ligi NBA zadovoljen, v novi pa bi rad storil korak več in moštvo popeljal v končnico. A za kaj takega bo potrebna okrepitev s pravim krilnim centrom. Phoenix se spogleduje s Kevinom Lovom, igralec bo namreč zamenjal klub. Dragić ne bi imel nič proti, če Love pristane kar v Arizoni. »Bomo videli, ali nam bo uspelo.«

Dragić je vesel, ker je lahko razveselil slovenske navijače z vnovičnim igranjem za reprezentanco, a poudarja, da bo napočil trenutek, ko ne bo več mogel igrati v dresu z državnim grbom. Iskreno prizna, da ni tak, da bi želel ugajati za vsako ceno, zato javno mnenje ni vplivalo na njegovo odločitev. Najpomembnejša je družina. »Če ne bi igral za Slovenijo na letošnjem prvenstvu v Španiji, bi moral 1. avgusta že v ZDA na treninge. Tja bi moral brez žene Maje in sina Matea, zato sem se raje odločil za reprezentanco,« razloži 28-letnik, ki je v Ljubljani začel graditi tudi družinsko hišo.

Deli s prijatelji