ŽIVI SVOJO PRAVLJICO

Aljaž Bedene: Slovenija je pozabila name

Objavljeno 24. maj 2016 13.55 | Posodobljeno 24. maj 2016 13.57 | Piše: Anita Krizmanić

Svoj talent je zunaj naših meja pokazal tudi 26-letni teniški igralec Aljaž Bedene, ki se mu je lani izpolnila velika velja. Postal je državljan Velike Britanije.

Teniški as Novak Đoković je lani v prvem krogu OP Avstralije priznal, da ga je presenetila Aljaževa dobra igra. Foto: Reuters

Odkar Aljaž igra pod britansko zastavo, se pri nas o njem skoraj ne piše in ne govori več, le redko kdo pa najbrž ve, da je že nekaj let v zvezi s pevko Kim Perme, ki je med letoma 2007 in 2010 prepevala v priljubljeni skupini Foxy Teens, danes pa si na Otoku ustvarja kariero pod umetniškim imenom Kimalie. Aljaž in Kim sta nam v pogovoru zaupala, da se je po selitvi v Veliko Britanijo njuno življenje obrnilo na glavo.

Začutil je, da pripada Britancem

»Na začetku sem imel veliko domotožje in sem se redno vračal v Slovenijo, saj mlademu človeku ni lahko samemu v drugi državi. Sčasoma je vse skupaj postalo laže, in ko je k meni prišla Kim, nisem imel več težav. Tukaj mi je laže z vidika kariere,« pravi Aljaž. Prošnjo za državljanstvo je vložil leta 2012, saj je začutil, da si želi uspehe nizati pod britansko zastavo. »Čutil sem, da jim pripadam, poleg tega pa so se odnosi s Teniško zvezo Slovenije začeli krhati. Tukaj sem dobil občutek, da se da vse uresničiti, in to mi je najbolj všeč,« odkrito pove Aljaž. Čeprav bi morali biti na njegove uspehe izjemno ponosni tudi pri nas, je videti, kot da se nihče več ne spomni, da je Aljaž nekoč nizal uspehe tudi pod slovensko zastavo. »Rade volje bi odgovoril kateremu koli slovenskemu mediju, ampak lahko rečem, da so bolj kot ne pozabili name,« pove Aljaž, ki se na kritike ne ozira več, saj ima sedaj vse, kar potrebuje. Tudi svojo najdražjo, ki se je na Otok preselila leta 2013. »S tem ko sem odšla iz Slovenije, sem sprejela odločitev, da ugotovim, kdo sem in kaj hočem, kar je pomenilo, da sem morala trdo delati na osebnostni ravni in glasbenem področju. Tukaj je življenje, predvsem pa razmišljanje, povsem drugačno. Za naju je najbolj pomembno, da uživava v življenju in v tem, kar počneva, da delava na sebi, premagujeva izzive in imava dobre odnose z ljudmi, ki nama stojijo ob strani. Sliši se preprosto, a nama je vzelo veliko časa, trdega dela in poguma, da sva začela slediti svojim sanjam,« ponosno pravi Kim. Čeprav sta Slovenijo zapustila, jo imata še vedno rada, nikoli pa nista pomislila, da bi se vrnila. »Na začetku sva imela ogromno dela, zato nisva imela časa za pomisleke. Sedaj, ko sva se ustalila in umirila, razmišljava o prihodnosti. Verjetnost, da bi se vrnila, je majhna, saj imava tukaj vse, kar potrebujeva. Razen toplega poletja,« v smehu pove Aljaž.

Ni še čas za družino

Lanska sezona je bila zanj najboljša v karieri, saj jo je končal kot 45. igralec na svetu. »Igram lahko na vseh največjih svetovnih turnirjih. Letošnja sezona bi bila lahko seveda boljša, ni pa slaba. Na treningih garam, da bi izboljšal svojo uvrstitev, saj je moj letošnji cilj, da bi prišel med trideset najboljših igralcev na svetu,« nam razkrije Aljaž. Njegov urnik je natrpan, saj od jutra do poznega popoldneva trenira. »Ves moj urnik je posvečen tenisu. Izjeme so nedelje. Takrat s Kim uživava,« pravi Aljaž. Veliko obveznosti ima tudi njegova ljubljena, ki si ne želi počivati na Aljaževih lovorikah. »Skoraj vsak dan imam pevske vaje in vaje klavirja, pišem pesmi in snemam v studiu,« nam je razkrila Kim, ki veliko časa posveča meditaciji, jogi, branju knjig in sprehodom s kužkom. Pred kratkim je izdala prvo pesem, njena največja želja pa je, da bi na britanskih tleh posnela svoj prvi album. Aljaž nam je ob tem na vprašanje, ali bosta v bližnji prihodnosti povečala družino, odgovoril, da si tega oba želita, a da je za naraščaj še prezgodaj. »Pred kratkim sva kupila hišo. Družbo nama dela kuža Link in najin dom je vedno poln smeha.«

Britanske bučke

Britanci pogosto pišejo o Aljaževih uspehih, veliko pa je tudi zanimanje za njegovo zasebno življenje. Daily Mail je pred kratkim poročal o njegovem bratu dvojčku Andražu, ki naj bi izkoristil bratovo prepoznavnost in se neki ženski prek aplikacije za zmenke tinder predstavil kot Aljaž. Vse skupaj naj bi se dogajalo v Monte Carlu, kjer se je Aljaž pomeril z Rafaelom Nadalom, tja pa ga je spremljal Andraž, ki naj bi neko žensko prosil, naj se fotografira v bikinkah, on pa naj bi ji poslal svoje razgaljene fotografije, nato pa sta se sestala v njenem stanovanju. »Bila sem osupla. Ta človek je zaročen s slovensko pevko Kimalie,« je povedala ženska, ki se ji ni sanjalo, da jo je za nos potegnil Aljažev brat, a je kmalu izvedela resnico. Andraž ji je menda priznal, da naj bi večkrat izkoristil bratovo prepoznavnost. Aljažev agent je povedal, da ni vedel, da je Andraž Aljažu v Monaku delal družbo, Aljaž pa naj bi za bratove vragolije izvedel od novinarjev. Aljaža smo prosili za komentar o bratovi pustolovščini. »To ni vredno omembe. Gre še za eno britansko bučko. Pisali so tudi, da bom spet igral za Slovenijo. Ni ne prva ne zadnja,« se ob pisanju britanskih tabloidov zabava Aljaž.

      Ste vedeli?

  • Aljaževa vzdevka sta Ali in Benki.
  • Tenis je začel igrati pri sedmih letih, njegov prvi lopar je bil plastičen.
  • Oče Branko je zaposlen v računalniškem podjetju, mama Darlen dela na ministrstvu za obrambo. Brat dvojček Andraž je igral tenis, danes je trener.
  • Njegov najljubši turnir je Roland Garros.
  • Njegovi idoli so Fernando Gonzalez, David Nalbandian, Michael Schumacher in Alberto Tomba.
  • Če ne bi bil teniški igralec, bi bil nogometaš.
  • Njegov najljubši nogometni klub je Real Madrid, košarkarski pa Union Olimpija.
  • 31. marca 2015 je postal britanski državljan.
  • Trenira v Londonu, s Kimalie živita v Hertfordshiru.
  • Letos je po poročanju spletne strani ATO World Tour zaslužil dobrih 138.000 evrov, v dosedanji karieri pa dober milijon.

 

Deli s prijatelji