ŠOK

»2014, Michael Schumacher je mrtev«

Objavljeno 07. januar 2014 09.26 | Posodobljeno 07. januar 2014 09.26 | Piše: S. U.

Splet so preplavili lažni zapisi o smrti Michaela Schumacherja. Za mrtvega so ga razglasili že sedemkrat.

Poklon oboževalcev, ki se vseskozi zbirajo pred bolnišnico.

PARIZ – »2014, Michael Schumacher je mrtev,« je le eden od pompoznih naslovov, ki naznanjajo lažno smrt nekdanjega nemškega dirkača. Sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 so od začetka letošnjega leta namreč že kar sedemkrat razglasili za mrtvega. Oboževalci so seveda šokirani.

Gre le še za eno v seriji tistih lažnih smrti, ki na zvezdnike vseskozi prežijo na spletu. Prevara se je sicer začela na facebooku, kjer je nastala skupina s pomenljivim naslovom R.I.P. Michael Schumacher. Tisti, ki so nanjo kliknili, so dobili grozljive podatke o Nemčevi 'smrti': »V nedeljo, 5. januarja, je preminil naš ljubljeni dirkač Michael Schumacher, rojen 3. januarja 1969 v Hürthu. Pogrešan bo, a ne pozabljen. Izrazite svojo žalno posvetilo s komentiranje ali z všečkanjem strani.«

Vsulo se je na stotine žalnih sporočil, ki so preplavila tudi twitter.

Novi žarek upanja

A vrnimo se realni svet. Več kot teden po nesreči je iz bolnišnice v Grenoblu posijal nov žarek upanja za Michaela Schumacherja. Njegovi zdravniki namreč menijo, da se je njegovo stanje rahlo izboljšalo, poroča nemški Bild. Medtem francoski preiskovalci še vedno preiskujejo okoliščine nesreče in poskušajo pridobiti amaterski videoposnetek nesreče, ki naj bi jo nekdo posnel s svojim telefonom.

Francosko tožilstvo in policija bosta sicer izsledke preiskave objavila v sredo na novinarski konferenci v Albertvillu, predvidoma ob 11. uri.

Deli s prijatelji