SLOVENCI PO SVETU

Teniška tigrica odprla akademijo

Objavljeno 27. maj 2012 21.10 | Posodobljeno 27. maj 2012 21.07 | Piše: Irena Divković Milanović

Celjanka Urška Dvoršek se je po uspehih med mladinkami odločila za trenersko pot v ZDA.

Slovenka je čez lužo po vsej verjetnosti samska. Foto: Facebook

V samem središču Silicijeve doline, v Santa Clari, je mlada in podjetna Slovenka Urška Dvoršek odprla teniško akademijo za mlade tenisačice. Za trenerko so mnogi prvič slišali šele januarja 2012, ko se je na prvenstvu Australian Open pojavila v družbi Henrija Leconta in Andraža Tuša, sina Mirka Tuša.

Odlična mladinka

Ob nepozabnem francoskem teniškem igralcu, ki se še vedno rad smuka ob teniških igriščih po vsem svetu, Henriju Lecontu, se je nenadoma pojavila tudi mlada Celjanka. V Urškini biografiji piše, da se je rodila 21. aprila 1982 v Vojniku Borisu in Marinki Dvoršek ter da je končala gimnazijo v Celju. V Kaliforniji je študirala poslovno administracijo in hkrati igrala tenis za univerzo. Bila je članica ekipe Pacific Tigers.

Njena najuspešnejša sezona s tigricami je bila 2003/04, izvrstni dosežki na teniškem terenu pa so ji omogočili štipendijo ITA Scholar Athlete All American. V njeni biografiji je še navedeno, da je bila najboljša teniška igralka v srednji šoli, na spletnih straneh European Tennis Lessons pa je zapisano, da je bila najbolje uvrščena slovenska tenisačica v skupinah 12, 14, 16 in 18 let ter da je zasedla tretje mesto med mlajšimi od osemnajst let. Urška rada poudarja, da ima tudi diplomo evropske profesionalne in licencirane trenerke USPTA in da je trenirala s Katarino Srebotnik, takrat vrhunsko svetovno mladinko. Sodelovala je na nekaj turnirjih ETA v Evropi, igrala je tudi s Kim Clijsters in Justine Henin. Na ameriški University of the Pacific je pobrala vse nagrade.

Evropska šola tenisa

Na spletni strani svoje šole Urška poudarja prednosti evropskega sloga treniranja in pojasnjuje, da so na najnovejših svetovnih lestvicah le tri tenisačice in štirje tenisači iz ZDA na svetu med top 50. »Vzhodnoevropski slog temelji na zabavnih treningih, hkrati pa poudarja trdo delo. Napredek je mogoč z veliko strasti, usmerjenosti v uspeh in sposobnosti upoštevanja navodil. Treningi morajo vključevati tehnične, taktične in fizične komponente,« je med drugim zapisala in pristavila, da prav po takih metodah tudi ona poučuje nadobudne igralke.

No, Urškinega sveta ne sestavljajo samo teniški udarci – tridesetletna Celjanka se zna tudi zabavati. Svet sodobnih družabnih omrežij je kot nalašč zanjo – komunicira prek facebooka, twitterja, meetupa, aktivna pa je tudi na poslovnem portalu linkedIn, kjer ima že 238 stikov.

Kot navajajo ameriški registri, se je povezala tudi s 36-letnim Luko Dvornikom, mladim podjetnikom in solastnikom restavracije Lavanda v Palo Altu, sedežu visokotehnoloških in informacijskih velikanov.

Še vedno samska?

Dvornik prihaja s Hrvaškega, v Silicijevi dolini pa je znan po tem, da je ameriške partnerje prepričal, da so odprli restavracije s sredozemskimi oziroma dalmatinskimi jedmi. Lavanda ima tudi spletno stran, ki razkriva okusno ponudbo – morske sadeže in ribe – pa tudi živo džezovsko glasbo. Na viski karti ni slovenskih vin, so pa kalifornijska, hrvaška, italijanska, francoska in španska. Ali sta Luka in Urška v resnem razmerju ali sta le sostanovalca, je težko presoditi, kajti tenisačica je na družabnih omrežjih opisana kot samska, na fotografijah pa je ali sama ali s prijateljicami.

Ravno tako nismo izvedeli, ali je njena mati vodja prodaje franšize v Tušu, niti tega, s čim se ukvarja njen oče. Pred ambiciozno trenerko iz Celja je morda bleščeča kariera v ZDA, zunaj teniških igrišč pa pestro družabno življenje.

Deli s prijatelji