HOKEJ

Zgodovinsko: Slovenci porazili Američane

Slovencem je nekaj sekund pred koncem rednega dela uspelo izenačiti na 2 : 2.
Fotografija: Slovenski hokejisti. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Slovenski hokejisti. FOTO: Reuters

PJONGČANG – V Pjongčangu se piše zgodovina. Po izenačenju v rednem delu je v podaljšku Slovencem uspelo poraziti velike Američane. Najprej je tik pred koncem rednega dela izenačil Jan Muršak. Kapetan je v 38. sekundi podaljška po podaji Jana Urbasa in Roka Tičarja postavil končni izid 3 : 2. Slovenci so zabeležili prvo zmago nad ameriškimi hokejisti in osvojili dve dragoceni točki. Naslednji tekmec risov bo prav tako težak, pomerili se bodo z Rusi, ki so na prvi tekmi skupine B izgubili proti Slovaški (2 : 3).

Vodili Američani, zmagali Slovenci

Po prvi tretjini so Američani vodili z 1 : 0. Tekmeci Slovencev so začeli bolje, a se risi niso dali. V deseti minuti so celo imeli izjemno priložnost, a pak ni končal v mreži. Dve minuti pred koncem tretjine pa je Brian O'Neill presenetil slovenskega vratarja Gašperja Krošlja in postavil izid prve tretjine.

Sabahudin Kovačević je tik pred odhodom v garderobo v prenosu za RTV Slovenija dejal, da je štab zadovoljen z igro na telo, in dodal, da sta dve izključitvi prišli v nepravem času. »To ni prevelik zaostanek. Spočili si bomo in šli naprej.« Povedal je, da se je izkazalo, da Američani letos niso tako fizično močni, kot so bili pred leti. »Izkoristiti moramo našo hitrost in fiziko in mislim, da rezultat ne bo izostal.«
 

Zadel v izdihljajih tekme

Druga tretjina ni šla po načrtih slovenskega štaba. V 33. minuti je za 2 : 0 zadel Jordan Greenway. A kljub zaostanku slovenskim hokejistom ni manjkalo motivacije in želje. Urbas je pred odhodom v garderobo dejal: »Ustvarjamo si šanse, a manjka zaključek. Borimo se, šanse imamo. So kvalitetna ekipa in vsako priložnost izkoristijo. Če bomo delali tako naprej, bo tudi zaključek prišel.«

V 16. minuti tretje tretjine je Slovencem z borbeno igro uspelo znižati zaostanek na 1 : 2. Zadel je Blaž Gregorc. Nekaj sekund pred koncem pa je Slovencem uspelo izenačiti, strelec je bil Muršak.



Olimpijski naslov branijo Kanadčani, favoriti za najžlahtnejše odličje pa so Rusi in Slovaki. 

Preberite še intervju s slovenskim kapetanom Janom Muršakom, ki priznava, da je slovenska reprezentanca na papirju med slabšimi, a to še nič ne pomeni.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije