LIGA PRVAKINJ

Z Vegetinim dodatkom še naprej med elito

Rokometašice Krima so v ligi prvakinj zanesljivo odpravile Podravko. Trener Koprivničank Zlatko Saračević omenja sramotno sojenje Dank.
Fotografija: Grkinja Lamprini Tsakalou je na Kodeljevem pokazala nekaj rokometnega sirtakija. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Grkinja Lamprini Tsakalou je na Kodeljevem pokazala nekaj rokometnega sirtakija. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Rokometašice Krima Mercatorja so se prebile v drugi del letošnje lige prvakinj. Tigrice so na Kodeljevem v 4. krogu elitnega klubskega tekmovanja s 27:20 (14:10) ugnale Podravko Vegeto iz Koprivnice in s petimi točkami zanesljivo zasedajo drugo mesto v skupini C. Györ s tekmo manj ima šest točk, hrvaška ekipa tri, na dnu pa je s tekmo manj Thüringer brez osvojene točke. Napredujejo tri najboljše vrste, v soboto pa krimovke gostijo evropske klubske prvakinje iz Györa. Gostiteljice so proti kokoškam iz Koprivnice razen začetnih 0:1 vodile vso tekmo, kapetanka Miša Marinček Ribežl pa je bila razpoložena v vratih, skupaj je zbrala trinajst obramb. A je Podravka v drugem delu zapretila, ko se je po delnem izidu 4:0 približala na 17:18.

Ljubljančanke so se znova zbrale, semafor pa je v 58. minuti kazal rezultat 27:18, kar je bila tudi najvišja prednost na dvoboju. Pri Krimu je, ker je Alja Koren prestala operacijo kolenskih vezi, imela pomembno vlogo Grkinja Lamprini Tsakalou, s šestimi zadetki pa je bila tudi najboljša strelka tekme. Polona Barič, Tjaša Stanko in Makedonka Sara Ristovska so jih zabile po pet, pri hrvaških prvakinjah jih je največ, prav tako pet, dosegla Dejana Milosavljević.

»Vsaka zmaga v elitnem tekmovanju je težko prigarana in zelo sem vesel, da smo tokrat znova z obrambo in odličnim vzdušjem prišli do novega uspeha. Med premorom v tem tekmovanju smo se želeli dobro pripraviti, a žal se nam je vse porušilo. Ines Amon je zbolela, po dolgem času smo bili tudi brez Alje Koren, brez nje se je ekipa težko prilagodila. Vesel sem, da smo ob tokratnem ritmu zdržali in zmagali,« je bil zadovoljen trener Krima Mercatorja Uroš Bregar, njegova vrsta je v dveh obračunih s Podravko tekmicam vzela tri točke od štirih.

Niso stokale

Tudi kapetanka Miša Marinček Ribežl je že pred tekmo opozarjala na zbranost vse od začetka: »Povedle smo s 4:1 in prednost zanesljivo držale vso tekmo. Pokazalo se je, da smo kakovostnejša ekipa. V zadnjih minutah smo dobile izreden zalet, nasprotnice so nekoliko padle, me pa smo pred čudovitim občinstvom izrabile svoje priložnosti. Zaradi poškodovanih igralk nismo jamrale, garale smo in trud se nam je poplačal.«

Tudi Lamprini Tsakalou je izžarevala veselje: »V tekmo smo vložile vso energijo. Na treningih smo poizkušale nove stvari, opravljale videoanalize in bile maksimalno zbrane. Vsi treningi so se nam v tokratni tekmi obrestovali, rezultat je prišel sam od sebe. Zmaga je zelo pomembna in res smo lahko ponosne na svojo predstavo.« Trener Podravke, nekoč sloviti igralec Zlatko Saračević, pa ni mogel skriti velikega razočaranja. »Nismo bili najboljši, kar bi morali v Ljubljani biti, to krivdo prevzemam nase. A sojenje danskih sodnic je bilo sramotno. Iskreno se bojim, da takšen kriterij sojenja ni bil naključen. To nima nobene zveze z rokometom. Ne iščem alibija za naše napake, a sojenje je bilo sramotno,« je bentil nad Dankama Karine Christiansen in Line Hesseldal Hansen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije