HOKEJ

Vroči zmaji bodo popravljali detajle, železarji lovijo zalet za nov vzpon

V alpski hokejski ligi je SŽ Olimpija pred odmorom izgubila s Feldkirchom. Sij Acroni Jesenice so končale niz štirih porazov s kar 12 zadetki.
Fotografija: Gal Koren je najučinkovitejši igralec SŽ Olimpije z 20 točkami (7 golov, 13 podaj). Foto: Leon Vidic
Odpri galerijo
Gal Koren je najučinkovitejši igralec SŽ Olimpije z 20 točkami (7 golov, 13 podaj). Foto: Leon Vidic

LJUBLJANA – Po štirinajstih odigranih tekmah v novi sezoni alpske hokejske lige (AHL) je za 17 ekip iz tega regionalnega tekmovanja nastopil desetdnevni premor zaradi pripravljalnih turnirjev reprezentanc. Pred prekinitvijo je tretjeuvrščena SŽ Olimpija na domačem ledu doživela poraz proti Feldkirchu, ki ga vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance Nik Zupančič. Njegova ekipa je bila boljša s 4:1(1:1, 1:0, 2:1). V festivalu zgrešenih priložnosti pred 1000 gledalci je edini gol za zmaje dosegel branilec Aleš Kranjc v 14. minuti, v vratih Feldkircha pa je blestel vratar Alex Caffi, ki je obranil kar 37 od 38 strelov zeleno-belih.

Ni krize

»Danes se nam je res izšlo, čeprav menim, da nismo bili nadigrani. Je pa Feldkirch pokazal določeno kakovost, ko mi svojih priložnosti nismo izkoristili. Predvsem nas je kaznovala neučinkovitost ob igralcu več na ledu, zmanjkalo pa nam je tudi malce športne sreče. Nisem razočaran, saj je bil pristop pravi, toda danes preprosto nismo mogli spraviti ploščka v mrežo. Vemo, kaj moramo popraviti. Najprej se bomo spočili, potem pa bomo trdo delali naprej,« je povedal trener SŽ Olimpije Jure Vnuk. Ljubljančani so doživeli drugi zaporedni poraz po prejšnji seriji devetih zaporednih zmag. Zdi se, da je odmor prišel v pravem trenutku. »Seveda ni lepo oditi na odmor s porazoma, toda ni nobene krize. Moramo pač popraviti določene stvari v igri. Ta odmor bo relativen za nekatere, saj bodo naši fantje igrali v članski in mladi reprezentanci. Ti bodo veliko igrali, tako da jim bom pozneje moral nameniti počitek. Za začetek bomo mi v klubu imeli tri dni prosto,« je pojasnil Vnuk.

Smešen urnik

Po tekmi sta zaradi poškodbe prepone potožila povabljena v izbrano vrsto Gal Koren in Žan Jezovšek, zato se tako kot kapetan Aleš Mušič (družinske obveznosti) danes ne bosta pojavila na zboru reprezentance. »Celo tekmo smo odigrali zelo dobro, na žalost pa nismo dosegli dovolj golov, potem ko smo jih na prejšnjih tekmah z lahkoto. Na zadnji dveh se je to malce ustavilo, zato smo tudi izgubili. Mislim pa, da smo imeli dobro igro in ritem,« je menil Mušič in dodal: »Odmor je res dobrodošel za nas, saj smo imeli hud ritem v zadnjem tednu. Urnik tekem je že kar smešen, deset dni počivaš, potem pa imaš štiri tekme v enem tednu, sledi spet dolga pavza.Toda s tem se ne obremenjujemo, saj ne moremo ničesar spremeniti.« SŽ Olimpija bo 14. novembra gostila Kitzbühel.

Odrešitev za železarje

Medtem pa igralci Sij Acroni Jesenic verjetno raje ne bi odšli na odmor, saj so po štirih zaporednih zmagah tokrat visoko zmagali v Zell am Seeju, kjer so gostitelje povozili s kar 12:2 (4:1, 4:1, 4:0). Novinec Philippe Paradise je dosegel kar pet golov, Gašper Glavič je prispeval tri, po enega pa Urban Sodja, Nik Pem, Gašper Seršen in Patrik Rajsar. Jeseničani so zdaj na sedmem mestu lestvice (24 točk), za Ljubljančani, ki so na tretjem mestu, zaostajajo za šest točk. Vodilni Pustertal ima maksimalni izkupiček – 39 točk iz 13 tekem.

Trener rdečih Gaber Glavič si je lahko vsaj malce oddahnil pred za danes napovedanim sestankom izvršnega odbora, kjer naj bi se predvsem nezadovoljni predstavniki sponzorjev spraševali o njegovi vlogi pri slabših rezultatih. Ni skrivnost, da jih peče predvsem nedavni poraz v derbiju s SŽ Olimpijo v Podmežakli, po katerem je igralce pred slačilnico obiskala skupina jeznih navijačev. Prav nespametno bi bilo vleči preuranjene poteze, saj se lahko zdaj moštvo v miru pripravi na nove izzive, s prepričljivo zmago na zadnji tekmi pa se je povrnila tudi samozavest. O Glavičevem delu je govoril tudi Nik Zupančič, torej kolega, čigar mnenje nekaj velja (glej okvirček). Sij Acroni Jesenice bodo 13. novembra gostovale pri drugouvrščenem Lustenauu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije