DESKAR

Tim Mastnak odličen tretji na Rogli

Slovenski deskar se je sedmič uvrstil na zmagovalni oder, si zagotovil tretje mesto v veleslalomski razvrstitvi, Sloveniji pa je priboril sedme stopničke na domači tekmi.
Fotografija: FOTO: Mike Blake, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Mike Blake, Reuters

Slovenski deskar na snegu Tim Mastnak se je na domači tekmi svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu prvič uvrstil na stopničke zmagovalnega odra. Olimpijski podprvak je uspeh iz Pekinga potrdil s tretjim mestom, prehitela sta ga le Italijan Edwin Coratti, ki je bil na Rogli najboljši že tretjič, in Poljak Oskar Kwiatkowski.

Poljak je izločil oba slovenska predstavnika v izločilnih bojih. V osmini finala Žana Koširja, Tržičan je zasedel 13. mesto, v polfinalu pa Mastnaka, ki je v njunem dvoboju storil napako in končal v snegu. Kot drugi v kvalifikacijah je nato dobil mali finale proti vodilnemu v svetovnem pokalu Južnokorejcu Sangho Leeju.

»Seveda mi je žal, da sem v polfinalu storil napako, saj vedno želim zmagati. Ne vem, kaj se je točno zgodilo, da sem padel, sem pa vesel, da sem se v malem finalu pobral in dan končal z zmago ter se prvič na Rogli uvrstil na stopničke. Čeprav tukaj še nisem bil med prvimi tremi, pa sem vedno dobro vozil, a se mi ni 'poklopilo'. Danes sem spet dokazal, da sem izredno hiter, žal se mi pripeti kakšna napaka preveč. To bom moral popraviti za naslednjo sezono, čeprav je letošnja zelo uspešna,« je dejal Mastnak, ki se je sedmič uvrstil na zmagovalni oder, si zagotovil tretje mesto v veleslalomski razvrstitvi, Sloveniji pa je priboril sedme stopničke na domači tekmi.

Branilec naslova zmagovalca Košir je bil tokrat v kvalifikacijah 11., v dvoboju s Kwiatkowskim pa je nastopil na izrazito počasnejši modri progi. Tako je bil ves čas v zaostanku, na koncu pa je storil še napako in moral Poljaku stisniti roko.

Na Rogli je bil na stopničkah že tudi Rok Marguč, ki pa je imel pred letošnjo tekmo preveč zdravstvenih težav, da bi lahko računal na odmevnejšo uvrstitev. Zadovoljiti se je moral z 22. mestom, Jernej Glavan je bil 48.

Svetovni pokal se bo sicer končal konec tedna v Berchtesgadnu, kjer bo na sporedu paralelni slalom, na katerem pa bosta od Slovencev najbrž nastopila le Mastnak in Košir.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije