MOTOKROS

Tim Gajser na drugem mestu končal sanjski niz zmag

Zmagal je Jorge Prado.
Fotografija: Tim Gajser. FOTO: Mxgp
Odpri galerijo
Tim Gajser. FOTO: Mxgp

Tim Gajser je na četrti dirki svetovnega prvenstva v portugalski Aguedi osvojil drugo mesto v elitnem razredu MXGP, potem ko je bil tretji v prvi vožnji in zmagal v drugi. Na dirki je zmagal Španec Jorge Prado, Gajser pa še vedno ostaja vodilni v skupnem seštevku z 21 točkami več kot Prado.

Gajser je prvo vožnjo začel zadržano, nato pa je šesto mesto, kjer je vozil do dveh tretjin, v nekaj krogih oplemenitil ter se hitro prebil mimo treh tekmecev, nazadnje mimo Nizozemca Glenna Coldenhoffa na tretje mesto, kjer je tudi ostal.

V drugo bolje startal

V drugi vožnji je Gajser bolje startal in bil po dveh krogih že drugi tik za Pradom. Oba sta brez težav povečevala prednost,  po sedmih krogih pa se je Gajser prebil v vodstvo in ga zadržal do konca. Skupno je na dirki zmagal Prado (47), drugi je bil Gajser (45), tretji pa Bogers (40).

Pancar 13.

V razredu MX2 je portugalsko dirko dobil Francoz Tom Vialle pred Dancem Mikkelom Haarupom in Nizozemcem Kayem de Wolfom.Jan Pancar je bil na dirki skupno 13., potem ko je bil v prvi vožnji 16., v drugi pa na robu deseterice na 12. mestu.

Po štirih dirkah je prvi Belgiijec Jago Geerts s 174 točkami, Pancar jih je na treh dirkah (v Argentini ni nastopil) zbral 33, kar ga uvršča na 15. mesto.

Naslednja dirka bo že čez teden dni v italijanski Pietramurati.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije