MOTOKROS

Tim Gajser četrtič svetovni prvak razreda MXGP

Dve dirki pred koncem sezone ima neulovljivo prednost pred tekmeci.
Fotografija: FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
FOTO: osebni arhiv

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v finskem Hyvinkääju predčasno osvojil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP za leto 2022. Dve dirki pred koncem sezone ima namreč neulovljivo prednost pred tekmeci. Zanj je to četrti naslov svetovnega prvaka v tem razredu po letih 2016, 2019 in 2020.

Gajser je bil danes v prvi vožnji šesti, v drugi pa sedmi. Skupno je tako na dirki za šesto mesto dobil 29 točk, za potrditev naslova že danes pa je v seštevku moral obdržati vsaj 100 točk naskoka pred tekmeci, kar mu je tudi uspelo, saj je Švicar Jeremy Seewer, danes drugi, v seštevku zdaj pri 104 točkah zaostanka.

Pancar je osvojil 11. mesto

V razredu MX2 je dirko dobil Francoz Tom Vialle, drugi je bil Nizozemec Kay de Wolf, tretji pa Belgijec Jago Geerts. Slovenski dirkač Jan Pancar je osvojil 11. mesto, potem ko je bil 12. v prvi in deseti v drugi vožnji.

Do konca sezone še dve dirki

Do konca sezone sta le še dve dirki, naslednji teden v francoskem St. Jean d'Angelyju, zadnja bo nato 4. septembra v turškem Afyonkarahisarju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije