OLIMPIJSKE IGRE

Slabe novice za Kranjca, slalom je končal že po prvi vožnji

Povozil je količek in ostal brez uvrstitve.
Fotografija: Žan Kranjec. FOTO: Christian Hartmann, Reuters
Odpri galerijo
Žan Kranjec. FOTO: Christian Hartmann, Reuters

Olimpijski prvak v kombinaciji Johannes Strolz iz Avstrije vodi po prvi vožnji slaloma alpskih smučarjev na zimskih olimpijskih igrah. Na drugem in tretjem mestu sta Norvežana. Henrik Kristoffersen zaostaja dve stotinki sekunde, svetovni prvak Sebastian Foss-Solevaag pa šest stotink sekunde. Žan Kranjec je nastopil s startno številko 31, povozil količek in ostal brez uvrstitve.

Kranjec: Veliko lažje je z medaljo okoli vratu

»Zagotovo imam, ne glede na odstop, za sabo zelo uspešno tekmovanje. Seveda nisem bil zadovoljen z današnjim odstopom. Bil sem motiviran, želel sem dobro smučati, dal sem vse od sebe,« slovenski smučarski junak ni bil zadovoljen z razpletom. Sama vožnja do napake ni bila katastrofa, prav tako ni bila najboljša, na kratki vertikali pa sem 'zajahal' količek, do tja sem prišel s premalo smeri. V slalomu nisem bil med favoriti, verjel pa sem, da lahko solidno smučam in naredim dober rezultat,« je povedal Žan. »Zagotovo bi bilo čudno, če bi si za cilj zadal medaljo. Sem pa želel priti med 15 najboljših, ker bi tako dobil točke za startno listo v slalomu. Seveda ni lahko priti med najboljših 15, prikazati moraš dobro smučanje. Škoda za to napako, vseeno pa je veliko lažje z medaljo okoli vratu.«

Kranjec bo skupaj z Miho Hrobatom, Tino Robnik, Andrejo Slokar in Ano Bucik kot rezervo nastopil še v soboto na paralelni mešani ekipni tekmi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije