NBA

Sijajna Dončić in Irving po veliki drami zrušila Jokićev Denver (VIDEO)

Zvezdnika Dallasa zrežirala zmago nad prvaki.
Fotografija: FOTO: Kevin Jairaj Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
FOTO: Kevin Jairaj Usa Today Sports Via Reuters Con

Košarkarji Dallasa so v dramatični tekmi proti lanskemu prvaku severnoameriške lige NBA, Denverju, prišli do pomembne zmage. S košem Kyrieja Irvinga v zadnji sekundi so v domači dvorani zmagali s 107:105, pri tem pa je veliko vlogo odigral slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je 25 sekund pred koncem zadel met za tri točke in izid izenačil na 105.

Tudi sicer je slovenski as odigral dobro tekmo. Trojnega dvojčka tokrat ni dosegel, je pa v 40 minutah na igrišču v statistiko vpisal 37 točk, devet skokov, tri asistence ter dve ukradeni žogi. Bil je prepričljivo najboljši strelec tekme, Irving je dosegel 24 točk, zasenčil pa je tudi svojega velikega prijatelja in srbskega zvezdnika Denverja Nikolo Jokića. Ta je dosegel le 16 točk, zbral pa 11 skokov in sedem asistenc.

Tekma je ponudila veliko število zgrešenih metov, a veliko borbenosti pod košema in tudi dramatično končnico. Dallas je dobrih šest minut pred koncem vodil za 13 točk, a prednost zapravil in prišel na prag poraza. A sta ga rešila Dončić in Irving, vmes pa tudi košarkar Denverja Jamal Murray, ki je tri sekunde pred koncem zgrešil met za dve točki.

Dallas, ki se krčevito bori za uvrstitev v končnico, je tako prekinil niz petih zaporednih domačih porazov na medsebojnih tekmah, Denverju pa prizadejal šele drugi poraz na zadnjih 12 tekmah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije