29. IZVEDBA DIRKE

Odličen rezultat Slovenca na tretji etapi dirke po Sloveniji

Dirka se bo zaključila 18. junija.
Fotografija: Na letošnji dirki po Sloveniji manjka Tadej Pogačar, so pa na njej druga znana imena. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Na letošnji dirki po Sloveniji manjka Tadej Pogačar, so pa na njej druga znana imena. FOTO: Jože Suhadolnik

Nizozemski kolesar Ide Schelling (Bora-Hansgrohe) je zmagovalec tretje etape 29. kolesarske dirke po Sloveniji. Na trasi med Grosupljem in Postojno (173,4 km) je 25-letnik iz Haaga po zmedi v zadnjem krožišču v Postojni slavil pred najboljšim Slovencem Luko Mezgecem, tretji je bil Švicar Robin Froidevaux. Za Schellinga, sicer specialista za pobege, je bila to tretja zmage v karieri in druga letos po drugi etapi dirke po Baskiji.

Mezgec, ki je tudi danes v zadnjem delu sijajno vodil na poti do predvidene zmage kapetana in vodilnega na dirki, Nizozemca Dylana Groenewegna, je moral nato sprintati sam, a mu je do zmage zmanjkal meter ali dva. Ciljno črto je prečkal nekaj centimetrov za Nizozemcem. Tretji je bil Švicar Robin Froidevaux (Tudor).

Jutri na sporedu kraljevska etapa

Groenewegen je imel v samem zaključku dva pomočnika, ob Mezgecu še Italijana Filippa Zano, v zadnjem krožišču pa je nerazumljivo odvil od Mezgeca in krenil v napačno smer. Posledično je ostal brez možnosti za še tretjo zmago na letošnji slovenski pentlji. Dobil je prvo etapo v Rogaški Slatini in drugo v Ormožu.

V soboto bo na sporedu kraljevska etapa iz Ljubljane do Kobarida (165,6 km). Kolesarji bodo morali premagati slabih 2900 višinskih metrov, od tega predvsem v zadnjih 55 km dvakrat zahteven vzpon na Kolovrat (10,3 km/9,5 %). Nato bo sledil še spust do cilja v Kobaridu. Zmagovalec bo znan v nedeljo, ko bo na vrsti zadnja etapa od Vrhnike do Novega mesta (142,6 km).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije