HOKEJ

Nov finale pred finalom: železarji izbrali zmaje

V četrtfinalu alpske hokejske lige dvoboj Sij Acroni Jesenic in SŽ Olimpije. Igra se na štiri zmage, prva tekma že jutri ob 19. uri v Podmežakli.
Fotografija: V četrtfinalu alpske hokejske lige se obetajo vsaj štiri spektakularne tekme železarjev in zmajev. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
V četrtfinalu alpske hokejske lige se obetajo vsaj štiri spektakularne tekme železarjev in zmajev. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – Sedemnajst moštev je zaključilo redni del sezone v alpski hokejski ligi, kjer so odigrali po 40 tekem. Tekmovanje bo nadaljevala le osmerica najboljših, med njimi sta tudi oba slovenska predstavnika Sij Acroni Jesenice (3. mesto) in SŽ Olimpija (6. mesto). Jeseničani in Ljubljančani so izpolnili prvi cilj sezone, uvrstitev v končnico, naloga je bila zahtevnejša za SŽ Olimpijo, ki premierno igra v tej regionalni ligi, Sij Acroni Jesenice se je lani prebil do polfinala. Železarji so si s tretjim mestom priigrali pravico do izbire tekmeca med Pustertalom in SŽ Olimpijo. Odločitev je bila na dlani. »Na voljo smo imeli dve ekipi, obe sta zahtevna tekmeca. Toda za vse je bolje, da igramo s SŽ Olimpijo. To je dobro za gledalce, sponzorje in ves slovenski hokej. Vemo, da le naši obračuni polnijo dvorane in plenijo pozornost medijev. Pred nami je nova zgodba, v končnici vsi startamo z ničle. Ne glede na to, da smo Olimpijo v rednem delu sezone premagovali, nam ne pade na pamet, da bi jo podcenjevali. Spoštujemo Ljubljančane, v dvoboj gremo samozavestno in sproščeno,« nam je včeraj iz glavnega mesta avstrijske zvezne dežele Tirolske sporočil predsednik Sij Acroni Jesenic Anže Pogačar.

S kolegom, prvim možem SŽ Olimpije Tomažem Vnukom gojita spoštljiv in športen odnos. V pričakovanju novih slovenskih derbijev je Vnuk povedal: »Zadovoljen sem s takšnim razpletom. Jeseničani so nas sicer skozi sezono premagovali, toda naš zadnji dvoboj je bil pred dvema mesecema. V tem času smo trdo delali, zdaj se bo videlo, koliko smo napredovali. Upam, da se bo to poznalo tudi pri rezultatih.« Od šestih dvobojev v alpski ligi so jih Jeseničani dobili pet, zadnja dva sredi januarja prav prepričljivo (6:2 in 7:2). Po drugem porazu so se v Tivoliju odločili zamenjati trenerja, namesto Andreja Brodnika je na zeleno-belo klop sedel Jure Vnuk. Ljubljančani so pred tem dobili zgolj en dvoboj z Gorenjci; konec decembra so v Podmežakli slavili s 4:2. Zdaj se bosta tekmeca izmenjavala kot gostitelja do štirih zmag enega moštva. Jutri ob 19. uri bo prvi obračun na Jesenicah, v četrtek, 8. marca ob 19.15 bo druga tekma v Ljubljani, naslednji dvoboji pa bo 10. marca ob 18. uri na Jesenicah, 13. marca pa spet ob 19.15 v Ljubljani. Potem predvidoma sledijo še tekme 15. in 20. marca na Jesenicah ter 17. marca v Ljubljani.

Vodilne tri ekipe so torej včeraj v Innsbrucku lahko izbrale svoje tekmece v četrtfinalu, kjer se igra na štiri zmage. Prvouvrščeni Asiago je izbral osmouvrščeni Vipiteno, ki ga vodi slovenski trener Ivo Jan, član moštva pa je tudi napadalec Jure Sotlar, drugi najučinkovitejši igralec moštva. Asiago je v sezoni dobil pet od šestih dvobojev z Janovo četo. Drugouvrščeni Ritten, ki brani naslov prvaka, si je v izločilnih bojih zaželel mlado moštvo Salzburga, ki ga je v rednem delu sezone obakrat premagal. Četrtouvrščeni Feldkirch se bo spopadel s petouvrščenim Pustertalom, s katerim je izgubil obe tekmi v rednem delu. N

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije