NE USTAVLJA SE

Nika Prevc ponovno najboljša! V finalu je prikazala izjemen skok

Zmagala je na tekmi za svetovni pokal v Trondheimu.
Fotografija: Nika Prevc v zraku FOTO: Geir Olsen Afp
Odpri galerijo
Nika Prevc v zraku FOTO: Geir Olsen Afp

Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc (260,2 točke) je zmagovalka četrte tekme norveške turneje na veliki skakalnici v Trondheimu. Prevc je po prvi seriji zaostajala za domačinko Eirin Kvandal (258,6), v finalu pa jo je z izjemnim skokom preskočila in slavila svojo sedmo zmago v karieri. Z zmago je povečala prednost v svetovnem pokalu.

Zdaj ima še ne 19-letna Prevc tri tekme pred koncem sezone pred najbližjo zasledovalko, danes tretjo Avstrijko Evo Pinkelnig (256,8 točke), v skupni razvrstitvi svetovnega pokala 194 točk prednosti.

Letos ji gre vse kot po maslu FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Letos ji gre vse kot po maslu FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Dobro so nastopile tudi preostale slovenske skakalke. Nika Križnar (256,7) je zasedla četrto mesto, za tretjim je zaostala zgolj za desetinko točke. Katra Komar (215,5) je bila 15., Ema Klinec (199,2) pa 20. Brez točk je ostala le mlada Taja Bodlaj.

Zdaj se karavana svetovnega pokala seli na zadnji dve postojanki norveške turneje surovi zrak, kjer skakalke čakajo poleti na največji letalnici na svetu v Vikersundu. Prevc je že pred odhodom na turnejo povedala, da se najbolj veseli prvih poletov v karieri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije