LIGA PRVAKOV

Kloppova past za Guardiolo

Drevi v četrtfinalu lige prvakov Liverpool – Manchester City in Barcelona – Roma.
Fotografija: Napadalec Liverpoola Mohamed Salah je v tej sezoni na 41 tekmah zabil 37 golov. Foto: AFP
Odpri galerijo
Napadalec Liverpoola Mohamed Salah je v tej sezoni na 41 tekmah zabil 37 golov. Foto: AFP

LJUBLJANA – Elitni evropski nogometni klubi nadaljujejo program v četrtfinalu lige prvakov, drevišnji prvi tekmi v tej fazi tekmovanja sta Barcelona – Roma in Liverpool – Manchester City (obe ob 20.45). V mestu Beatlov bosta prvi del velike nogometne bitke uprizorili najatraktivnejši ekipi iz angleške premier league, ki se lahko pohvalita še z zelo karizmatičnima trenerjema, Nemcem Jürgenom Kloppom in Špancem, natančneje rečeno Kataloncem Pepom Guardiolo. Vodilni angleški klub Manchester City je edini poraz v državnem prvenstvu v tej sezoni doživel januarja prav na gostovanju pri Liverpoolu, ko je bilo 4:3. Takrat so City v zgolj devetih minutah s tremi goli uničili Roberto Firmino, Sadio Mane in Mohamed Salah.

»Spoštujemo jih, saj so v tej sezoni dosegli že veliko zadetkov in jih precej tudi pripravili. Toda zavedamo se, zakaj se je to zgodilo, čeprav smo tistega dne igrali zelo dobro. Tudi zdaj smo zelo motivirani. Na prvi tekmi si želimo doseči ugoden rezultat, potem pa bomo vzeli stvari v svoje roke pred našimi navijači. To nameravamo storiti, prepričan sem, da bomo napredovali,« pred prvim dvobojem napoveduje vezist Cityja Ilkay Gündogan, ki je pred odhodom na Otok štiri sezone uspešno sodeloval s Kloppom v Borussii iz Dortmunda. Toda svojo računico imajo tudi na Anfield Roadu, napadalec Salah (dosegel je že 37 golov v vseh tekmovanjih te sezone) je celo glavni kandidat za igralca sezone, njegov glavni tekmec za to lovoriko pa je Cityjev vezist Kevin de Bruyne. Belgijec počne vse, bori se na sredini igrišča, vodi igro, ustvarja priložnosti za soigralce (20), tudi zabija gole (11). Mnogo strokovnjakov meni, da je Guardiolov City v dveh tekmah favorit za uvrstitev v polfinale. Drevi bo pravico delil nemški sodnik Felix Brych. Zanimivo je tudi, da bo City med obema polfinalnima tekmama lige prvakov v soboto v prvenstvu gostil drugouvrščeni Manchester United, z zmago pa bi si tako rekoč že zagotovil naslov prvaka. Pred sinje modrimi je torej teden, ko se kroji sezona.

Napadalec Liverpoola Mohamed Salah je v tej sezoni na 41 tekmah zabil 37 golov. Foto: AFP
Napadalec Liverpoola Mohamed Salah je v tej sezoni na 41 tekmah zabil 37 golov. Foto: AFP

Obračun Barcelone in Rome na stadionu Camp Nou je tako v senci angleškega spopada. Osrednja osebnost katalonskega moštva Lionel Messi, ki je po prisilnem počitku zaradi težav z mišico odigral le zadnje minute prvenstvene tekme s Sevillo in zadel, naj bi bil nared za igro. Po poškodbi se bo v zvezno vrsto vrnil Sergio Busquets, v napadu naj bi ob Messiju in Luisu Suarezu igral Ousmane Dembele namesto Paulinha. Barça koraka novemu naslovu španskega prvaka naproti, Roma pa se v serie A trudi ohraniti tretje mesto. »Vsi govorijo, da v tem dvoboju nismo favoriti, in to je resnica. Toda zavedati se moramo, da ta dvoboj traja 180 minut. V Barceloni si bomo poskušali priigrati dober rezultat, potem pa to nadgraditi doma,« je želje sinov volkulje iz večnega mesta predstavil napadalec Rome Stephan El Shaarawy. Barcelona je na svojem terenu neporažena v dvanajstih tekmah z italijanskimi moštvi. Z Romo se je nazadnje srečala v skupinskem delu tekmovanja v sezoni 2015/16. V Rimu je bilo 1:1, v Kataloniji pa kar 6:1 za blaugrano. Glavni sodnik špansko-italijanskega dvoboja bo Nizozemec Danny Makkelie

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije