ROKOMET

Izbrancem Uroša Zormana španska zmaga zagotovila olimpijsko vozovnico

Slovenska moška rokometna reprezentanca je zadnji dan olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Granollersu premagala Bahrajn z 32:26.
Fotografija: Uroš Zorman. FOTO: Pau Barrena Afp
Odpri galerijo
Uroš Zorman. FOTO: Pau Barrena Afp

Slovenska moška rokometna reprezentanca je zadnji dan olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Granollersu premagala Bahrajn z 32:26 (17:12). 

image_alt
Zormanova četa izgubila s Španci, odločitev o Parizu v nedeljo

Izbranci Uroša Zormana so na tretji kvalifikacijski tekmi popravili vtis po visokem porazu proti Španiji v petek. Po hladnem začetku tekme so prišli v vodstvo po šestih minutah in ga zatem več niso izpustili iz rok.

Razlika ob polčasu je bila pet golov. V drugem polčasu so po počasnem startu sicer tekmecem dovolili, da so zaostanek zmanjšali na tri, a nato v zadnjih 15 minutah znova prevzeli pobudo. Prvi strelec Slovenije je bil Aleks Vlah z osmimi zadetki, Klemen Ferlin je v vratih zaustavil 12 strelov.

Španska zmaga Slovencem zagotovila olimpijsko vozovnico

Španski rokometaši so na zadnji tekmi olimpijskih kvalifikacij v Granollersu danes premagali Brazilijo z 28:26 (14:14) in se kot zmagovalci turnirja uvrstili na olimpijske igre v Parizu. Olimpijska vozovnica pa je s tem pripadla tudi Sloveniji, ki bo četrtič nastopila na olimpijskem turnirju. 

Slovenija je za napredovanje kot druga na turnirju potrebovala zmago ali remi Španije oziroma izjemno visoko zmago Brazilije. Domačini pa se kot favoriti niso izneverili polni dvorani navijačev, pa tudi Slovencem ne, na poti do sicer precej tesne zmage proti fizično čvrstim tekmecem.

Odločilna gola so dosegli v predzadnji minuti. Prvi strelec domače vrste je bil Ferran Sole, pomembno delo v španskih vratih pa je opravil Rodrigo Corrales. V dvorani se je tako lahko začelo slavje domačinov in tudi slovenske reprezentance, ki je proti koncu tekme v polni zasedbi prišla v dvorano in pospremila zaključek tekme s tribune.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije