NOGOMET

Vijolice upajo, da Olimpija zaman hladi šampanjec

Nogometaši Olimpije bodo danes gostili Krško, Maribor bo gostoval v Celju. 
Fotografija: Še dva kroga za dva kluba v lovu na eno lovoriko. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Še dva kroga za dva kluba v lovu na eno lovoriko. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Nogomet je še enkrat dokazal, kako je lahko nepredvidljiv. Maribor in Olimpija sta bila v tem koledarskem letu v vlogi grogiranega boksarja, a sta se oba postavila na noge. Epski je bil predvsem niz vijolic, ki so imele minuli konec tedna vse na pladnju: tudi vodstvo 2:1 in točko naskoka. Olimpija je sredi Maribora po vseh notranjih težavah in smoli vstala od mrtvih in zakuhala prvenstvo. Danes je na sporedu 35. krog, v soboto 36. V zadnja kroga nogometnega pekla zmaji vstopajo z dvema točkama naskoka pred Mariborčani (76:74). Olimpija bo gostila Krško, Maribor odhaja v goste k Celju.

Brez kalkulacij

»V Mariboru smo odigrali zelo dobro tekmo. Odlično smo začeli, nato prehitro prejeli izenačujoči gol, a nas to ni ustavilo. Ta ekipa ima nekaj posebnega. Ne vdaja se, ima željo in srce. Če smo na nekaterih prejšnjih tekmah v zaključkih popustili in imeli smolo, se je tokrat obrnilo. Povsem zasluženo smo slavili, a niti približno ne mislimo, da je prvenstvo že končano,« je Rok Kronaveter, Olimpijin džoker, opozarjal pred evforijo.

Zmaji se zavedajo, da so se enkrat že opekli. Eno veliko točkovno prednost so že zapravili. Ljubitelji nogometa se sprašujejo, kako se bodo zmaji odzvali tokrat. »Ne bomo kalkulirali. Proti Krškemu gremo na zmago, nato pa bomo začeli razmišljati o Domžalah. Verjamem, da se bo na tribunah zbralo veliko naših gledalcev; z njimi nam je lažje. Res je, dovolj so nam štiri točke, ampak moramo iti na vse,« je izkušeni Kronaveter (v 17. krogu PLTS je z golom odločil dvoboj s Krškim) vse navijače povabil na tekmo.

Še upajo

V Mariboru težko verjamejo, kaj jim je v soboto spolzelo iz rok. »Ozračje je bilo fenomenalno, energija s tribun nas je nosila, tako da se tudi po vodstvu nismo ustavili. Želeli smo namreč prej odločiti zmagovalca. Igrali smo privlačno, gol za 2:1 nas je dvignil, toda odločili sta napaki v končnici. Škoda tega zadnjega zadetka, ki je veliko spremenil. To je nogomet, na žalost moramo občutiti tudi to plat. Večkrat smo bili mi srečnejši v končnici, zdaj se je obrnilo v drugo smer,« je kapetan Marcos Tavares spomnil na sobotni žalostni konec varovancev trenerja Darka Milaniča.
Še dva kroga za dva kluba v lovu na eno lovoriko. FOTO: Tadej Regent
Še dva kroga za dva kluba v lovu na eno lovoriko. FOTO: Tadej Regent

»Razočaranje je veliko, tega ne moremo skriti. Ne bomo pa obupali. Pogovorili smo se že takoj po tekmi, opozorili na napake, ki se nam ne bi smele zgoditi. Skupaj smo prišli do vseh uspehov, do boja za naslov in samo skupaj lahko obrnemo situacijo. Ni prijetno, ni pa še konec prvenstva in našega upanja. Pred nami sta še dve tekmi, moramo dvigniti glave, obakrat zmagati in potem se lahko še kaj zgodi,« ostaja optimističen legendarni Tava.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije